vrijdag 2 januari 2009

resident evil degeneration

jaar: 2008
genre: asian, animatie, zombie horror
regiseur: Makoto Kamiya
cast: een hoop figuurtjes uit een computer

na een resem live action films gebaseerd op de immens populaire resident evil franchise, komt er weerom een spin-off, ditmaal met de hoofdrolspelers uit resident evil 2 (het spelletje welteverstaan) clair redfield bevind zich op een luchthaven waar door een terroristische aanslag weer een uitbraak komt van het berucht t-virus.
leon kenedy zit bij het team dat uitgestuurd wordt om de situatie onder controle te krijgen. samen moeten ze de zombieplaag de kop indrukken voor het incident met racoon city zich herhaald.

resident evil degeneration is dus een animatie filmpje. helemaal in de stijl van de games. waar de films vaak de neiging hadden om het drama en de tragiek van de onderlinge personages af te zwakken en te vervangen door meer recht toe recht aan aktie, kiest degeneration ervoor om trouw te blijven aan de japanse traditie om er een tranentrekker van te maken. anders dan in een amerikaanse film of serie is het in japanse vertellingen nooit helemaal zwart/wit. zodat je soms zelfs voor de tragische slechterik sypmathie kunt voelen.
het verhaal wordt dus voldoende uitgediept, de animatie is schitterend en het tempo blijft er flink in. misschien niet geschikt voor iedereen, maar voor de fans van de games een prima zoethoudertje to mila jovovich nog eens opduikt.
het enige wat me een beetje stoorde aan deze film was dat telkens het een beetje spannend werd, ik onmiddelijk naar mijn dual shock controler probeerde te grijpen.

score 3 op 4

Geen opmerkingen: