dinsdag 6 januari 2009

pieces

jaar: 1982
genre: slasher, horror, gore
regiseur: Juan Piquer Simón
cast: Christopher George, Lynda Day George, Frank Braña, Edmund Purdom.

een campus wordt geterroriseerd door een maniak met een ketingzaag, die lichaamsdelen van zijn slachtoffers bewaard.

dit dvdtje werd gereleased door grindhouse releasing. een amerikaans labeltje opgericht door sage stalone (zoon van) en gespecialiseerd in onsmakelijke exploitation cinema. naast pieces brachten ze ook nog cannibal holocaust uit, cannibal ferox, the beyond, en i drink your blood. allen stuk voor stuk films die het bekijken waard zijn; maar nu genoeg reclame en terug naar de film..

pieces werd geregiseerd door de spaanse juan piquer simon, die eigenlijk alleen maar juan piquer noemt en er de simon bijplakt om engelse investeerders aan te trekken. meneer piquer is een liefhebber van exploitation, heeft zijn eigen studiotje en maakt zijn special effects liefst nog zelf. en dat is er niet aan te zien; goed, kwaliteit is het niet echt, maar alles in aanmerking genomen kan het veel erger.
piquer houdt er dus van om munt te proberen slaan uit het succes van andere films. als ik zeg dat de slogan van pieces "you don't have to go to texas for a chainsaw massacre" is , dan weet je al op welke doelgroep hij mikt.
ook draaide piquer de cultklasieker supersonic man uit 1979. waarin superman hmmm pardon supersonic man rondvliegt in een ruimteschip en zich naar beneden laat stralen om het kwaad te bestrijden. supersonic man was zo een schaamteloze ripp-off van superman dat piquer er zelfs zijn hand niet voor omdraaide om geschrapte scenes uit superman zelf te verfilmen en te gebruiken in zijn cinemaproduct.
pieces is ook een aardig stukje exploitation. de killer die gekleed is zoals the shadow met lange jas en hoed weet de kettingzaag altijd perfect achter zijn rug verborgen te houden tot hij de kans schoon ziet om al die geile studentes in stukjes te zagen, en niemand weet wie hij is, al hebben we als kijker wel een goed vermoeden (duh) zelfs de in het midden van de film opgetrommelde, voor het scenario totaal overbodige bruce lee dubbelganger kan hem niet stoppen, tot het einde van de film wanneer alles op redelijk simplistische wijze in kannen en kruiken raakt.
pieces, een klassieker waar je niet veel van moet verwachten, alleen maar genieten.
score 3 op 4

Geen opmerkingen: