vrijdag 30 januari 2009

patrick still lives

jaar: 1980
genre: horror, exploitation, euro-trash
regiseur: Mario Landi
cast: Sacha Pitoëff, Gianni Dei, Mariangela Giordano, Carmen Russo, Paolo Giusti

de in een coma verkerende psychopaat patrick krijgt de kans om wraak te nemen op mensen waardoor hij vermoedelijk in een coma is geraakt. zijn telekinetische krachten versterkt hij door gebruik te maken van de levenskracht van andere comapatienten. een voor een vallen ze ten prooi aan zijn bloeddorst, en ondertussen vind hij ook nog de tijd om de secretaresse van het ziekenhuis het hof te maken.

patrick still lives is het italiaanse onofficiele vervolg op het australische patrick uit 1978, waarin voornoemde comapatient verliefd wordt op zijn verpleegster; nu heb ik deze zelf niet gezien, dus vraag ik me af of deze film even slecht was als patrick still lives.
patrick vive encora, zoals de italiaanse titel luid, is een verbazend staaltje pure pulp zoals ze alleen hier in europa konden maken in de jaren 70 & 80. de ganse vrouwelijke cast loopt onophoudelijk rond in oftewel
a diep uitgesneden kleren
b badpakken waar de helft uit puilt
c lingeriesetjes
d de helft van een lingeriesetje
e helemaal niets, op een enorme bos schaamhaar na.
de sterfscenes zijn om te huilen van het lachen, en de daaropvolgende reacties zijn nog lachwekkender.
patrick gebruikt zijn telekinese om het water in het zwembad aan de kook te brengen, en zo zijn eerste slachtoffer te maken. wanneer ze het rozerode lijk aan de kant trekken zegt de dokter : "It is clear that Mr. Cough's death was due to a fatality"
het is duidelijk dat zijn dood te wijten is aan een sterfgeval.
man man man, zo kan ik het ook...
en de sleaze houd niet op. patrick laat zijn geliefde met haar flamoes tegen zijn bedstijl glijden tot ze "een zalig gevoel krijgt dat te vergelijken valt met een niesbui". een andere vrouw die voor het gemak al rondliep in wijd openwaaiend slaapkleed wordt aan het spit geregen, dwars door haar..inderdaad.
je hoort het al. voor spitsvondige dialogen, special effekts, of spannende plotwendingen hoef je al niet naar patrick still lives te kijken. eigenlijk kan ik geen enkele goede rede verzinnen om er dan wel naar te kijken. maar als je fan bent van jesus franco style nonsens, dan mag je deze alvast niet over slaan.
score 2 op 4

Geen opmerkingen: