maandag 12 januari 2009

tokyo gore police

jaar : 2009
genre: asian , gore, aktie sci-fi
regiseur: Yoshihiro Nishimura
cast: Eihi Shiina, Yukihide Benny, Ikuko Sawada, Shun Sugata

ruka is een politieagente bij het onlangs geprivatiseerde politiekorps van tokyo. haar voornaamste motivatie is de dood van haar vader, die net als haar agent was. maar de tijden zijn veranderd en de criminelen worden steeds geharder. zo zijn er bijvoorbeeld terroristen die zichzelf engineers noemen; zij hebben zo met hun genen zitten prutsen dat elke wonde die hen wordt toegebracht verandert in een dodelijk wapen. hak een arm af en er groeit een kettingzaag in de plaats. tegen hen moet ruka het opnemen, en tevens de moord op haar vader oplossen.

tokyo gore police is een film van de makers van the machine girl, en het minder bekende meatbal machine, zodoende had ik hoge verwachtingen voor deze film, niet alleen qua bloedbad, maar ook qua absurditeit, en ik moet zeggen dat T.G.P. ze allemaal wist in te lossen. T.G.P. is een pareltje van japanse vormgeving en wansmaak. want hoe je het ook draait of keert, je kan die jappen echt niet afleren van films met duellerende rubberen monsters te maken. elke engineer doet me toch maar weer denken aan al die evil creaturen uit die oude bioman afleveringen, of die uit de power rangers; maar goed, waar die series het bewust braafjes hielden om hoog te scoren bij de jongste kijkertjes gaat T.G.P. zwaar over-the-top. een vrouw wordt bijvoorbeeld van al haar bloed gedraineerd met behulpvan enkele messcherpe buizen, om vervolgens netjes opgevouwen in een doos te worden gepropt, een man verliest tijdens een blow job zijn penis waarna een fontein van bloed de hele kamer rood verft. een vrouwelijke engineer verlies haar onderlichaam, waarna een krokodillenbek in de plaats van haar benen terug groeit, en wanneer de bek opengaat zie je nog steeds een rudimentaire vagina in de keelholte prijken.
en zo kan ik wel even doorgaan.
compleet geschift zijn die japanners;
zo wordt de film geregeld onderbroken voor reclamespotjes, zoals ze bijvoorbeeld ook in robocop deden. zo wordt er lustig geadverteerd voor flashy design mesjes om jezelf mee te verminken, en wordt er een sensibilizeringscampagne gelanseerd tegen sepuku.
toky gore police is een film die alvast hoog gaat scoren in mijn jaarlijstje voor 2009.
score 4 op 4

Geen opmerkingen: