vrijdag 6 februari 2009

terror firmer

jaar: 1999
genre: comedy, horror, independent, TROMA!
regiseur: lloyd kaufman
cast: Will Keenan, Alyce LaTourelle, Lloyd Kaufman, Trent Haag, Sheri Wenden, Debbie Rochon

het troma team probeert the toxic avenger 4 te draaien, maar ondertussen loopt er een seriemoordenaar rond in de stad. voor de blinde regiseur Larry Benjamin, is het een noodzaak zijn film af te krijgen alvorens iedereen eraan is;

troma films. je bent er voor, of je bent er tegen; een middenweg is er niet; al sinds ik het ongelofelijk foute toxic avenger huurde in de videotheek (ergens in de middeleeuwen, lijkt het haast) ben ik dol geweest op de totaal politiek incorrecte films van kaufman en co; alle ingredienten zijn weer aanwezig; een blinde regiseur die in de toiletten staat te pissen tegen een vrijend koppel, een jongen die wordt vermoord met een waterpijp, zwabberende blote borsten, een dikke vent die wordt vermorzeld tussen een roltrap. een naakte, geblinddoekte man met het kleinste piemeltje ooit die over de straat loopt, en dezelfde autocrash scene de ze steeds opnieuw en opnieuw in al hun films weten te verwerken, een hermafrodiet, en een verminkte vader in een kooi.
natuurlijk is niet elke film die troma uitbrengt van even hoogstaande kwaliteit.
zo is bijvoorbeeld redneck zombies wat minder, maar mensen die poultrygeist, tromeo and juliet, of the toxic avenger in hun hart dragen zullen met deze film zeker weer een pareltje ontdekken.
terror firmer is alleen geschikt voor wie houdt ven grove seksgrappen, extreme gore scenes en stuitend taalgebruik; niemand zal dus verwondert zijn wanneer ik deze film een topscore geef.
score 4 op 4

Geen opmerkingen: