zaterdag 13 september 2008

rott weiler

Image Hosted by ImageShack.us
jaar: 2004
genre: horror
regiseur: Brian Yuzna
cast:William Miller, Irene MontalĂ , Paul Naschy

Dante en Ula zijn twee rijke jongelingen die voor de fun proberen te infiltreren in de teritoriale wateren van het in een fascistische militarie staat veranderde Spanje.
Het uitstapje loopt uit op een fiasco en Dante bevindt zich al gauw in een gevangenenkamp voor illegale imigranten. Hij weet te onsnappen maar wordt op de hielen gezeten door de wrede Kufard en zijn trouwe viervoeter de killer cyborg hond Rott Weiler. Wanhopig gaat Dante op zoek naar Ula, maar wil hij wel echt weten wat er et haar gebeurd is?

Rott weiler is nog maar eens een filmpje van cult regiseur/producer Brian Yuzna, eerder ook al verantwoordelijk voor hitfilms zoals bride of re-animator, return of the living dead 3, en the dentist. zoals gewoonlijk blijft hij trouw aan zijn favoriete thema, namelijk het vinden van de ware liefde, en wat we ervoor zouden doen om ze te (her)winnen. Yuzna weet telkens een grimmige sfeer neer te zetten in zijn films, en zelfs zijn meer recentere werk weet de spirit van de jaren 80 films te behouden doer het onontbeerlijke bloed af te wisselen met het gratuit bloot.
opmerkelijk is de rol van Kufard, gespeeld door icoon paul Naschy. Ster uit tal van exploitation films uit de jaren stilletjes. Naschy gaf vooral gestalte aan de weerwolf. altijd leuk om een oude vriend nog eens tegen te komen.
Rott weiler mikt duidelijk op een groter publiek dan zijn voorgangers. De gore scenes worden braafjes in beeld gebracht en af en toe mis ik de uitbundige special effects die ik gewend ben. Toch is Rott Weiler een film om te zien, en nog eens te zien.
score 3 op 4

Geen opmerkingen: