maandag 8 september 2008

gore whore

Image Hosted by ImageShack.us
jaar: 1994
genre: low budget, gore, comedy
regiseur: Hugh Gallagher
cast: Audrey Street, Brady Debussy

Chase Barr is een aan lager wal geraakte politie agent die tegenwoordig de kost vedient als privé detective. Op een dag krijgt hij de opdracht van dokter Whitman om de verdwenen lab asistente Dawn Day op te sporen die in het bezit is van een mysterieuze formule. Al gauw ontdekt Barr dat de asistente in feite een gereanimeerd dood hoertje is die zich in leven moet houden door zich dagelijks te voeden met mensenbloed, en zich wekelijks in te spuiten met een geheime formule, door middel van een reuze dildo/injekteerspuit in haar tralala. Wanneer Barr haar te dicht op de hielen zit kan de Gore Whore niets anders doen dan de doden tot leven te wekken en ze op hem af te sturen.

Ik moet zeggen dat ik aan deze film veel plezier beleefd heb. Gore Whore mag dan wel een low budget zijn, maar met de beprekte middellen die de crew tot hun beschikking hadden hebben ze er toch nog iets van weten te bakken. Zoals in elke zombie film zitten er natuurlijk weer enkele knipogen naar de klasiekers; Zoals bijvoorbveeld de naam van de zombie hoer. Dawn Day. Heb je hem?
Ook de soundtrack bestaande uit nummers van obscure rock/ambient bandjes is best te pruimen. Deze film is een aanrader, al betwijfel ik dat je hem gemakkelijk ergens gaat vinden.
score 4 op 4

Geen opmerkingen: