dinsdag 23 september 2008

cemetery gates

jaar: 2006
genre: gore, creature film
regiseur: roy knyrim
cast: Reggie Bannister, Peter Stickles, Aime Wolf, Nicole DuPort, Kristin Novak

Enkele zeer domme tieners gaan een heel low budget zombie film draaien op het kerkhof. Bij toeval bevind zich op dit kerkhof een monster. namelijk, een tot bovenmaatse proporties gemuteerde tasmaanse duivel, die ooit het huisdier was van een van hen, maar door diens vader gebruikt werd als proefkonijn. (waarschijnlijk omdat de proefkonijnenwinkel die avond dicht was), enfin, een voor een vallen de tieners en diverse andere bijrolletjes ten prooi aan het bloedorstige creatuur.
Van enige diepgang in het verhaal valt hier dus niets te bemerken. Zelfs het woord verhaal is eigenlijk een beetje hoog gegrepen. Cemetery gates moet het vooral hebben van zijn bloederigheid en zijn niet onaardige special effects. Roy Knyrim is welliswaar niet de meest creatieve persoon in het regiseursstoeltje, gelukkig heeft hij oog voor goedkope vettige effektjes. Eerder al was hij verantwoordelijk voor de specials in enkele van de Wishmaster films (niet dat de wishmaster films een goede refferentie zijn hehe) en dat is er toch een beetje aan te zien. maar voor de rest is cemetery gates een totaal te verwaarlozen filmpje.
En nee hoor, het feit dat het monster ooit het huisdier was van een van de personages wordt niet uitgebuit door een emotionel scne in te lassen, waarbij bevoorbeeld het personage met tranen in de ogen zegt "i'm sorry, but i have to do this" en vervolgens het monster de lucht in blaast. alweer een kans die onbenut blijft om ware titanic aandoende scenes te realiseren. jammer jammer.
score 2 op 4

Geen opmerkingen: