zondag 7 september 2008

the night they returned.

Image Hosted by ImageShack.us
jaar: 2004
genre:horror, sexploitation
regiseur: sv bell (nee dit is geen typefout)
cast: melantha blackthorne, suzi loraine

In een hutje in de bossen leven enkele wulpse zusters samen met het lijk van hun vader. geregeld lokken ze mannen mee naar huis om seks met hen te hebben, ze vervolgens te vermoorden en op te eten, waarna de overblijfselen zonder plichtplegingen in het moeras worden gegooid. Op een dag beland er een vat met chemisch afval in ditzelfde moeras waardoor de lijken terug tot leven komen om wraak te nemen op de zusters.

Oh mijn lieve God, dit had wel eens de beste film van de jaren 2000 kunnen zijn, helaas helaas loopt bij de uitvoering ervan alles maar dan ook alles mis.
Van het beloofde bloed en bloot wordt nauwelijks iets getoond. Een randje van een tepel dat uit een latex topje steekt. Een half pondje darmen van bij de locale slager. Meer wordt ons niet gegund. De achterground muziek bestaat uit de gebruikelijke mix van heavy/death metal en is dermate storend dat je hand al uit zichzelf naar de volumeknop op de afstandsbediening op zoek gaat. Voorts worden we ook nog gekweld met een rampzalige montage waarin dezelfde drie scene's opnieuw en opnieuw en opnieuw worden gebruikt; ik noem ze even op wulpse blonde maak rijdende bewegingen op iemand. andere wulpse blonde grijpt scherp voorwerp. wulpse blondes wrijven met hun handen in half pondje darmen dat op de vloer ligt. en nog eens en nog eens pff wat een kwelling.
als dan uiteindelijk de doden uit hun waterig graf verrijzen, wordt de teleurstelling er alleen maar groter op. De beloofde "they" uit de titel blijkt slechts een enkele dode te zijn, dusdanig aan het oog onttrokken door zeewier en algen dat het lijkt alsof die grote kamerplant van bij de bloemist op de hoek op de loop is gegaan. the night they returned krijgt van mij een enkele reis naar de afvalbak van de cinematografie!
score 0 op 4

Geen opmerkingen: