maandag 8 september 2008

catacombs

Image Hosted by ImageShack.us
jaar: 2007
genre: horror, thriller
regiseur: Tomm Coker
cast: Shannyn Sossamon, P!nk

ik stond dus in de videotheek met twee dvd's in mijn handen. Op het hoesje van de ene stond in grote letters gelabeld "from the producers of saw" op de andere stond "with Tobin Bell from saw" het was dus lood om oud ijzer. Ik koos voor catacombs omdat het hoesje mij ietsje meer aansprak.
Victoria is een lichtjes zenuwziek geval dat leeft op kalmeerpillen. Haar zusje Carolyn is een fuifnummer, wonende in Parijs, en in een poging Victoria wat te laten relaxen stuurt ze haar een ticket zodat ze haar kan komen opzoeken. eenmaal te parijs neemt Carolyn haar mee naar de catacomben onder de stad waar 200 jaar geleden een slordige 7 000 000 lijken gedumpt werden, en waar nu lustig gefeest wordt door groepjes jongeren. pfff. De jeugd van tegenwoordig.
Wanneer Carolyn vermoord wordt door de mythische ondergrondse killer, en alle fuifnummers verjaagd worden door de politie, bevindt Victoria zich eenzaam en verdwaald in de tunnels. Kan ze de uitgang vinden voor de killer haar vindt?
Catacombs begint dus als een stevige thriller met de nodige horror elementen, maar zwakt gaandeweg een beetje af. Wanneer Victoria na drie kwartier nog steeds door dezelfde gangetjes dwaalt en tevergeefs de longen uit het lijf schreewt bij afgesloten uitgangen verzuurt de adrenaline een beetje. Wanneer de film eindigt proberen ze er nog gauw een verrassende twist aan te geven, die helaas gangs de film onderuit haalt. Een aangename film voor tussendoor, maar niet meer dan dat.
score 2 op 4

Geen opmerkingen: