donderdag 15 april 2010

Vampire Girl vs Frankenstein Girl

Jaar: 2009
Genre: horror, gore, comedy, asian.
Regisseur: Yoshihiro Nishimura, Naoyuki Tomomatsu
Cast: Yukie Kawamura, Eri Otoguro

Monami is een vampires die op school verliefd wordt op haar medestudent Mizushima. Dit tot groot ongenoegen van Keiko die ook een oogje op hem heeft. Wanneer Monami Mizushima in een vampier veranderd gaat Keiko haar te lijf, wat ze zelf niet overleefd. Maar de schooldirecteur heeft een Frankensteincomplex en wekt Keiko terug tot leven zodat ze het duel voort kan zetten.

Vampire Girl Vs. Frankenstein Girl oftewel Kyûketsu Shôjo tai Shôjo Furanken voor de taalkundig begaafden onder ons is een film van hetzelfde team dat ons al trakteerde op pareltjes zoals Tokyo Gore Police, The Machine Girl en Stacy: Attack of the Schoolgirl Zombies, en ook iets minder geslaagde films zoals Zombie Self-Defense Force, Samurai Princess en Meatball Machine. Basicly: alle japanse films die hun release hier halen. Vampire Girl vs Frankenstein Girl mag je gerust klasseren bij de beter geslaagde films van deze makers.
Alle elementen waar ik van houd zijn weer rijkelijk aanwezig. De liters en liters bloed en rondvliegende ledematen en de absurde humor doen het weer schitterend. Deze film bied ook iets voor de fetishisten onder ons. Je weet wel, al die viezerikken die geilen op schoolmeisjes.
Zoals vaak met genre films is dit weer een love it or hate it geval. Oftewel vind je dit super, oftewel vind je er helemaal niks aan.
Het enige wat in deze film nog ontbrak was Wherewolf Girl. Ik bedoel maar: er zijn weinig creaturen zo iconisch als de vampier en eht monster van Frankestein. Of het moet dan de weerwolf zijn. Maar dat is misschien voor een eventueel vervolg.
Ik kijk alvast uit naar Mutant Girls Squas van dezelfde makers. Blijven gaan jongens, wij, de viezerikken, rekenen op jullie!

Score 4 op 4

Geen opmerkingen: