zaterdag 17 april 2010

Shock-O-Rama

Jaar: 2005
Genre: Horror, comedy, exploitation.
Regisseur: Brett Piper
Cast: Misty Mundae, Rob Monkiewicz, Caitlin Ross, Julian Wells, Michael R. Thomas

Rebecca Raven is het spuugzat. Als actrice wordt ze alleen maar gecast als bimbo die een halve film in haar blote kont moet rondrennen, achtervolgd door zombies of moordenaars. Wanneer ze haar beklag gaat doen bij haar producers wordt ze prompt ontslagen. Ze besluit zich even terug te trekken in een hutje in de bossen (wat nooit een goed idee is) en wordt algauw achtervolgd door en zombie die de kleren van haar lijf scheurt. Haha de zoete ironie van dit alles.
Ondertussen gaan de producers noodgedwongen op zoek naar een nieuwe ster en bekijken videos van een alien aanval op een autosloperij, en een gigantisch brein dat opduikt in de erotische dromen van lesbische vrouwen, in de hoop daarin een nieuwe hete actrice te ontdekken.

Shock-O-Rama is zo een beetje het visitekaartje van Shock-O-Rama Cinema. Het amerikaanse productiehuis dat zich bezighoudt met de productie en distributie van toch behoorlijk entertainende z-films, zoals bijvoorbeeld Screaming Dead, Chainsaw Sally, Bacterium, Bite Me, Skin Crawl, Splatter Disco en Necroville. Behalve de absurde horror en cheapo effektjes krijgen we in deze films ook de nodige portie naakt. Geen wonder, aangezien Shock-O-Rama een zusteronderneming is van Seduction Cinema, gespecialiseerd in sexploitaion varianten op bekendere films. Enkele titels: Batbabe: The Dark Nightie, Kinky Kong, Bikini Girls on Dinosaur Planet,Play-Mate of the Apes enzovoort.
En wie is er de ster in vrijwel alle films die ik juist opnoemde? Juist ja, Misty Mundae, aka Erin Brown.
In Shock-O-Rama neemt Misty haar eigen persoontje op de korrel, met de nodige zelfhumor.Ongetwijfeld is zij momenteel naats de ouder wordende Debbie Rochon de queen van de z-films. Een beetje de hedendaagse Linnea Quigley.
Ik zou mezelf geen fan noemen van haar, maar toch heb ik haar al in vele films aan het werk gezien die niet uit de Shock-O-Rama stal komen. Bijvoorbeeld Dying God, The Rage, Sick Girl en Shadow: Dead Riot. Allemaal toch behoorlijke films, naar mijn normen dan.
Je moet dan natuurlijk wel de lat laag leggen. Want sommige dingen in deze film zouden mensen aan het huilen brengen van het lachen. Vooral de sequentie met de aliens op de sloperij lijdt onder gebrek aan budget. De flitsen uit hun laserwapens zijn hopeloos gedateert, en hun mechanische vernietigingsrobot is zelfs in een tijd van heel goedkope cgi producties erg houterig te noemen.But I Love It. Dan liever dit, dan een strontvervelende overgeproducete film zoals Avatar.
In Shock-O-Rama krijgen we dus alles wat te verwachten viel. Absurde verhaaltjes, goedkope effektjes, rampzalige akteerprestaties, en beaucoup gratuit naakt.

Het zal geen wonder zijn dat ik deze film een hoge score geef zeker?

Score: 4 op 4

Geen opmerkingen: