zaterdag 24 april 2010

Madness

Jaar: 2010
Genre: Horror, survival, torture
Regisseur: Sonny Laguna & David Liljeblad
Cast: Sonny Laguna, David Liljeblad, Victoria Bloom, Yohanna Idha

Twee typische Amerikaanse cheerleaders gaan op een road trip door de bossen. Onderweg pikken ze twee doodnormale Amerikaanse jongens op. Nog even later valt het viertal in de klauwen van echte Amerikaanse hillbillys die hen willen vermoorden op een zo pijnlijke mogelijke manier. Yeah Right!!!
Vergeet maar alles wat ik net vertelde. Deze film is net zo Amerikaans als de bediende van de nachtwinkel om de hoek. De 'Amerikanen' in deze film die in staat zijn om iet of wat meer engelse woorden dan het obligate 'fuck you' uit te spreken, doen dat met zo een zwaar accent dat je heel goed moet opletten om te verstaan wat ze zeggen. De rest houdt het gewoon op iets Zweeds of Noors. Je weet wel, zo een taaltje dat klinkt alsof de klankband van de film achteruit draait.
Persoonlijk zie ik hier het nut niet van in. Zelfs de meest pretentieuze Belgische films willen zich nog niet voor doen als een Amerikaans product, en belgische films hebben pretentie bij de vleet. Voorts werd deze film geproducet door 'Stockholm Syndrome productions' wat ook al niet al te amerikaans klinkt.
Maar terug naar het verhaal. In Madness krijgen we alles wat we gewend zijn an dit soort genrefilms. De slachtoffers worden geslagen, gemarteld en vermoord op bijzonder sadistische goedkope manieren, en er volgt ook een verkrachtinkje, al is het dan één van de mannen die ditmaal met de billen uiteen moet gaan voor de penetratie. tis weer eens wat anders, maar ik verkies toch liever wat meer vrouwelijk misbruik in de film. Het zal wel aan mij liggen. In ieder geval valt er zelfs tijdens deze rape niet veel te beleven, zelfs niet voor de liefhebbers. Vooral wanwege het totaal ontbreken van enig budget.
Het is tenslotte Ultra Low Budget Film Week ten huize Of The Dead en ik pijnig mezelf al enkele dagen met de ene cheapo kijkervaring na deandere.
Toch is Madness geen al te slechte film. Zoals ik zo vaak zeg is budget geen criterium voor beoordelen van een film. De acteurs die waarschijnlijk ook de helft van de crew uitmaken slaan zich er zo goed en zo kwaad door (zelfs de vrouwen, die waarschijnlijk de dertig naderen en toch nog cheerleaders spelen), en het eindproduct is alleszins beter te noemen dan bijvoorbeeld Wrong Turn 3.
Toch kan ik Madness bezwaarlijk aanbevelen, aangezien er vele vele films zijn die beter zijn. Ik kan alleen zeggen dat deze film voor de makers een goede oefening is geweest, en ze volgende keer, wanneer ze weer wat geld gespaard hebben, waarschijnlijk een beter product zullen afleveren

Score 2,5 op 4

Geen opmerkingen: