zondag 24 januari 2010

I Love Dries

Jaar: 2008
Genre : comedy
Regisseur: Tom Six
Cast: Dries Roelvink, René de Wit, Rikkie de Wit

Dries Roelvink, de populaire Nederlandse schlagerzanger wordt ontvoerd door zijn twee gootste fans, die vanwege de onvruchtbaarheid van de mannelijke helft van het koppel met een onvervulde kinderwens blijven zitten. Ze zullen hem slechts weer laten gaan wanneer vrouwlief in verwachting is van zijn kind.

Als films zoals De Helaasheid Der Dingen en Ex-Drummer scoren vanwege de inkijk die ze leveren in de vlaamse marginaliteit, dan scoort I Love Dries vanwege zijn inkijk in de marge van de Nederlandse maatschappij.
Het koppel dat het gemunt heeft op het sperma van Dries, de Nederlandse variant van Jo Vally of Bart Kaell, is bijvoorbeeld zo een hopeloos marginaal paar. Hij, Freek, is dik met een zwaar onverzorgde baard en een zogenaamde 'loodgietersreet' die chronisch uit zijn broek hangt. Zij, Teuntje, is nog dikker, op het wanstaltige af, en moet mede hierdoor zich met krukken voortbewegen, met dan nog eens een bril met 'Confituurpotglazen' op haar gezicht gekleefd. Ze leven in een caravan ergens temidden van een maisveld, voeden zich uitsluiten met eieren met mayo, ficandellen met mayo, en bergen halvelitterblikjes en brengen hun dagen door met het spelen van Mens Erger Je Niet, en het verzorgen van hun mopshonden en kanarie die onophoudelijk hetzelfde deuntje fluit.
Voor het geval je je afvraagt waar je dergelijke figuren kunt vinden? Ze hebben beiden deelgenomen aan het pogramma 'De Afvallers' de Nederlandse variant van The Biggest Loser, waarin kandidaten worden aangespoord om zoveel mogelijk lichaamsgewicht te verliezen om zo een geldprijs te bekomen. Dat hun deelname niet echt succesvol was kan je in deze film goed zien.
I Love Dries is een heel vermakelijke film als je houdt van platvloerse vulgaire humor. De scheten en de boeren vliegen je om de oren, en de toilet-, douche- en seksgrappen zijn van een bijzonder laag niveau. Ik heb er dus van genoten.
Toch is deze film voor ons, Vlamingen, niet zo fun als hij had kunnen zijn, omdat zowel Dries, het echtpaar de Wit en gastrolspeeltster en Nederlands cultfiguur Sugar Lee Hooper voor mij allemaal nobele onbekenden waren, tot na enig geGoogle.
Hadden ze deze film gemaakt met Bart Kaell, een of ander koppel uit Boer Zoekt Vrouw of The Block, en Els De Schepper of zo, dan hadden de grappen voor mij misschien leuker geweest.
Alhoewel I Love Dries ruwweg ook handelt over overdreven iolaterie zoals 'Misery' van Stephen King, moet je helemaal niets in die richting verwachten. I Love Dries is een platte film, alleen voor de liefhebbers van onderbroekenhumor. En dat ben ik dus.

Score 3,5 op 4

Geen opmerkingen: