zaterdag 30 januari 2010

Bitch Slap

Jaar: 2009
Genre: Actie, exploitation, grindhouse
Regisseur: Rick Jacobson
Cast: Julia Voth, Erin Cummings, America Oliva, Michael Hurst, Kevin Sorbo

Drie vrouwen, een stripster, een ex-gevangene, en een aandelenmagnate spannen samen om een milioenenbuit te stelen van een plaatselijke onderwereldbaas. Maar gaandeweg beginnen ze zich onderling vragen te stellen. Is iedereen wel wie zij beweert te zijn?

Bitch Slap is een film die tapt uit dezelfde vaatjes waaruit Sin City en een hoop Tarantinofilms gedruppeld kwamen, zij het dan minder goed. Laat ik het zo zeggen. deze film probeert zowel film noir als exploitation te zijn, maar dan zonder al te veel pretentie. Regisseur Jacobson verdiende vroeger vooral zijn brood als regisseur van Baywatch-, Hercules- en Xena afleveringen, en dat is er allemaal best aan te zien. De drie leading ladys Trixie, Hel, en Camero lopen op veel te hoge hakken door het woestijnand te ploeteren, spitten gaten zodat ze met hun achterwerken moeten draaien, en gieten koud water over hun uitpuilende bezwete boezems, alvorens ze in een camper terecht komen voor wat girl-on-girl aktie. De lesbische subplot is dus overduidelijk aanwezig, en niet zo subtiel als bijvoorbeeld in Xena Warrior Princess. Geef toe, hoeveel keer hebben wij mannen niet gekeken in de hoop dat Xena en haar hulpje Gabrielle samen eens intiem zouden worden in een kuip warm water? In Bitch Slap gaan de Bitches alleszins een stapje verder, door mekaar ongegeneerd binnen te doen en elkaar te betasten. Er wordt ook heel wat afgeknokt en geschoten. De stunts werden georchestreerd door stuntvrouw Zoe Bell, die sommigen misschien wel kennen uit Tarantino's Death Proof.
Nog oude bekenden die opduiken in deze film (en ik moest haast een traan van ontroering wegpinken) is acteur Michael Hurst, die naast Kevin Sorbo (Die ook meedoet in Bitch Slap)de rol vertolke van Aeolaus in Hercules The Legendary Journeys, waarvan ik zelden een aflevering miste. Ook Renee o'Conner die de rol van Gabrielle vertokte in Xena komt even piepen vermomd als geile non.
Maar los van al deze trivia en gastrolletjes, kunnen we Bitch Slap dan een goede film noemen? Moelijke vraag. Enerzijds zou ik moeten zeggen: nee, want deze film gaat alleen maar over lekkere wijven met geweren. Anderzijds : deze film gaat dus wel over lekkere wijven met geweren, wat is daar mis mee?
Toegeven dat je een dergelijke film leuk vind, en dan vooral in de nabijheid van een echtgenote, is zelfmoord. Dit is dus een film gemaakt door mannen, voor mannen, en kan door geen enkele vrouw op waarde geschat worden.
Hoe geef je hier dan een score aan?
Wel, laten we het er op houden dat wie een slap afkooksel van Sin City en Tarantino wil zien hier wel zijn gading zal vinden, plus nog drie paar borsten voor de prijs van één.

Score : 2,5 op 4

Geen opmerkingen: