zondag 17 januari 2010

Deadline

Jaar: 2009
Genre: horror, thriller, ghosstory
Regisseur: de totaal onbekwame Sean McConville
Cast: Brittany Murphy, Thora Birch

Alice is een screenwriter die zich terugtrekt in een afgelegen huisje om voor haar deadline ongestoord een script af te kunnen werken. Tevens hoopt ze zo ook uit de handen van haar ex te blijven die een gevangenisstraf uitgezeten heeft omdat hij haar had mishandeld. In het huis doen zich echter vreemde verschijnselen voor. Is het de geest van een overleden vrouw? Is het Alice haar Ex? Of is ze gewoon overspannen? En kan het mij iets schelen?

Deadline is ongetwijfeld de meest strontvervelende film die ik dit jaar gezien zal hebben. Het verhaal is doodsaai, er gebeurt echt helemaal niets, alhoewel de dreigende achtergrond muziek en de knallende bijgeluiden je proberen wijs te maken dat er wel iets aan de hand is. Dit noemen ze dan gemakshalve 'psychologische' horror, maar echt, hier is helemaal niets psychologisch aan. Bovendien wordt alles nog eens vakkundig verkloot door de beeldmontage. Voorbeeld:
Alice heeft een nachtmerrie. Wanneer ze wakker schrikt is de overloop van droom naar werkelijkheid zo belabberd dat je de indruk hebt dat het ontwaken bij een totaal andere scene hoort. Gevoelsmatig weet je wel dat ze zo rechtop in bed zit te hijgen door die nachtmerrie, maar beeldsgewijs komt het niet zo over. Zo wordt gans de film door kleuterachtig knip- en plakwerk ineengeknutseld. Als David Lynch zoiets doet is dat geniaal, maar dit is gewoon amateurwerk.
Volgens de roddelboekjes verkeerde Brittany Murphy al geruime tijd in geldnood, en dat is er aan te zien, want persoonlijk zou ik nooit in een dergelijke film willen meespelen. Daar is ze gewoon te goed voor. Ik zou er niet versteld van gestaan hebben als zou blijken dat Brittany zelfmoord heeft gepleegd uit schaamte dat ze in een dergelijk gedrocht mee heeft gespeeld.
Ook Thora Birch verdient een dikke foei voor haar rolletje.
Natuurlijk vind je op IMDB wel een paar mensen die deze film goed vinden, maar die zijn waarschijnlijk ingehuurd door het productiehuis om hun 'eerlijke' mening te geven.
dan ben je toch echt wel beter af met de eerlijke mening van nonkel Sven Of The Dead.
Ikzelf verklaar deze film dood. Zo dood als Brittany Murphy, die ik me liever herinner als Shellie in Sin City, dan als dit. Hopelijk doet ze het beter in The Expedables, het balls-out actiespectakel van Stallone waar ik zo reikhalzend naar zit uit te kijken.

Score 0 op 4

Geen opmerkingen: