zondag 2 november 2008

scar

jaar : 2007
genre: horror, thriller, torture
regiseur: Jeb weintrob
cast: Angela Bettis, Kirby Bliss Blanton, Devon Graye,Ben Cotton

joan burrows werd in haar jeugd samen met haar beste vriendin gevangengenomen en gemarteld door een serial killer die de buurt al een tijdje tijsterde. ze kon echter de killer vermoorden en ontsnappen, helaas zonder haar vriendin te redden.
jaren later keert ze terug naar het stadje dat ze achter zich had gelaten, om te voldoen aan enkele familiale verplichtingen. plots herbeginnen de moorden, en al gauw is zij de hoofdverdachte in het onderzoek.

goed, laten we eerlijk zijn. scar is niet een bijster orriginele thriller. zo tapt hij bijvoorbeeld al uit hetzelfde vaatje als films zoals saw en hostel. in principe is daar natuurlijk niets verkeerd mee, en persoonlijk zeg ik "liever goed gestolen, dan slecht verzonnen." scar is ook niet zo grafisch als de japanse torture films maar weet toch enkele huiveringen op te wekken. ik wil niet te veel verklappen, maar als ik zeg "scheermes" en "voetzool" dan weten de meeste viezerikken onder ons al hoe laat het is. juist ja.
de hoofdrol is weggelegd voor angela bettis die al enkel hoofdrollen had gescoord in films van tobe hooper (toolbox murder) en lucky mckee. bettis is er niet vies van om eens uit de kleren te gaan, dus liet mckee haar in de masters of horror serie opdraven in de aflevering "sick girl" om eens lekker te rollebollen met uber softcore lesbian misty mundae a.k.a. erin brown, die er ook al niet vies van is om uit de kleren te gaan.
toch blijft bettis haar rol in scar beperkt tot hysterisch en getraumatiseerd rondlopen en tegen iedereen te verklaren dat de killer nog in leven is.
ook nog een pluim voor regiseur weintrob die buiten enkele videospelletjes en dramas zich voor het eerst waagt aan een echte rauwe horror-thriller, en er wonderwel in slaagt de spanning hoog te houden. het enige jammerlijke aan scar is dat je gewoon al weet wie ditmaal de killer is. maar daar kan weintrob niet aan doen. scar is dus een filmpje om zeker nog eens te bekijken en kan rekenen op mijn goedkeuring.
score 4 op 4

Geen opmerkingen: