vrijdag 14 november 2008

night of the creeps

jaar: 1986
genre: horror, parasite, zombie, gore
regiseur: fred dekker
cast: Jason Lively, Steve Marshall, Jill Whitlow, Tom Atkins

voor de mensen die slither gezien hebben, night of the creeps was een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor deze film; zelf jat slither er ook lustig op los bij diverse andere films, en weet een aardige mengelmoes te maken die de meeste horrorfans wel zal aanspreken;

wanneer enkele aliens hun experimentele hersenparasieten dumpen op onze planeet breekt alle onheil los; eenmaal op aarde dringen ze bij mensen binnen via hun mond om in hun hersenen te woekeren. in de tussentijd lopen de mensen voort als levende doden.

zoals ik al zei: night of the creeps is een beetje een mengelmoes van allerlei genres; de openings scene met de aliens die rondrennen in hun schip zal alvast menig kijker de wenkbrauwen doen fronsen; dan kabbelt de film een beetje verder terwijl de parasieten een beetje rondkruipen om daarna te veranderen in een heuse zombiefilm.
puristen zouden kunnen klagen over het feit dat de film hierdoor weinig samenhang kent, maar voor mijn part mogen die puristen zichzelf gaan (censuur).
regiseur dekker levert met N.O.T.C. een aardige prestatie neer voor zijn filmdebuut, en ik had verwacht dat hem een reuze cariere te wachten zou staan; helaas verzonk hij hierna kwasi in de anonimiteit. hij wist enkel nog de film monster squad te regiseren, een enkele aflevering van tales from the crypt, en het zo snel mogelijk te vergeten vehikel robocop 3, een van de meest afreuze films aller tijden waar zelfs robocop peter weller vriendelijk voor bedankte. ook als scenarioschrijver schopte hij het niet al te ver. aangezien robocop 3 ook in deze categorie zijn laatste exploot was. is fred dekker nog in leven? ik zou het niet weten.
maar night of the creeps is nog steeds in leven! misschien niet in het collectief geheugen , maar dan toch in mijn dvd collectie, en in mijn hart!
score 4 op 4

Geen opmerkingen: