zaterdag 29 november 2008

gutterballs

jaar: 2008
genre: slasher, gore, rape& revenge, exploitation
regiseur: ryan nicholson
cast: Alastair Gamble, Mihola Terzic, Nathan Witte, Wade Gibb, Candice Lewald

wanneer een de rivaliteit tussen twee bowlingteams steeds heviger oplaait wordt een meisje van het ene team op sadistische wijze verkracht door de mannen van het andere team. na deze gruweldaad wordt de bowling baan opgeschrikt door bizarre en bloederige moorden.

je hoort het al, gutterballs is geen subtiel filmpje. dis is gewoon hakken met de botte bijl, en dat is exact wat je kan verwachten van regiseur ryan nicholson. kijk maar naar zijn debut torched waarin een jongen zijn ballen bewerkt werden met een gasbrandertje; of naar zijn tweede film live feed waarin een vrouw dik tegen haar zin een glazen buis in haar keel geramd krijgt, waarna door deze buis haar een levende slang wordt gevoerd; even later steken ze haar dood met een machette, waarna de slang doodleuk uit de wonde in haar borstholte komt piepen. gewoonweg fantastisch;
gutterballs is indien mogelijk nog meer "over the top"; om te beginnen met de verkrachtings scene; wie zich de scene uit the acused met jodi foster nog wat voor de geest kan halen, vergeleken bij gutterballs is die scene haast even onschuldig als handjes vasthouden.foster hoefde tenslotte keen bowlingkegel in haar geboortekanaal te verwerken. verder wordt er nog een travestiet aan een gratis geslachtsoperatie geholpen, sterft er een koppeltje tijdens een nummertje 69 door verstikking in elkaars geslachtsdelen, en , in aanmerking komend voor de prijs van meest orriginele sterfscene van 2008, wordt er een kerel zijn halve hoofd afgeschuurd in een van die hot-wax toestellen waarmee bowlingballen worden opgeblonken. natuurlijk zullen er veel mensen zijn die nicholson zijn films vulgair en smakeloos vinden, en ze hebben nog dik gelijk ook, maar tussen al die vuiligheid door kan je onmogelijk deze man zijn talent miskennen. nicholson weet hoe hij een film moet maken en bewijst het keer op keer, en voor mijn part mag hij dit nog lang blijven doen.
score 4 op 4

Geen opmerkingen: