zondag 19 oktober 2008

Zombies! Zombies! Zombies!

jaar: 2008
genre: horror, gore, zombies
regiseur: Jason Murphy
cast: enkele schaars geklede wijven!

als rasechte zombiefilm liefhebber kan je gewoon niet voorbijgaan aan een film met het woordje zombies in de titel; als in de desbetreffende titel drie keer het woordje zombies voorkomt wordt de verlijding wel heel groot, en als er onder de titel nog een zombies versus strippers staat als tagline, dan ben je gewoon helemaal verkocht.

eerder dit jaar hadden de makers van zombie strippers reeds het gat in de markt gevonden. en dit gat opgevuld met siliconen. zombie strippers was een film met 33% naakte strippers, 33% zombies en 33% naakte strippende zombies. het overige % was de aftiteling op het einde. het kon niet lang duren alvorens deze film gekopieerd zou worden.

enter zombies!zombies!zombies! het verhaal is vrijwel hetzelfde. een experimentje gaat verkeerd, enkele mensen raken besmet. enkele strippers moeten vluchten en vechten voor hun leven. enkele kijkers trekken laatdunkend een wenkbrauw op.

z!z!z! is de eerste film van Jason Murphy, die daarvoor in de jaren '90 al eens second unit director was van enkele stomme films. hoe het komt dat hij plots zijn come back tracht te maken is een raadsel. hoe het komt dat niemand tijdens het filmen heeft geprobeerd om hem de schedel in te slaan is een nog groter raadsel, want z!z!z! is een draak van jewelste die echt in de diepste afvalbakken van de cinema hoort. de grappen zijn flauw , de acteerprestaties zwakjes, de strippers niet bloot genoeg, en de zombies niet dood genoeg; de "special effects" had ik in mijn keuken zelf kunnen maken met wat plasticine, een beetje verf en een biefstukje of twee drie. de cgi fragmenten hadden gecreeerd kunnen zijn door een eerstejaars computerprogrameur, enfin je begrijpt het al... pure bagger.
het enige lichtpuntje in deze film was een kleine knipoog naar snakes on a plane. een pimp die al gans de film door zijn best tracht te doen om zo cool en fly mogelijk over te komen roep tijdens de zoveelste zombie aanval
"I have had it with these motherfucking zombies in this motherfucking stripclub"
aaargh, ik zou er niet van opkijken als er binnekort een z!z!z! 2 in de rekken ligt.
score 1 op 4

Geen opmerkingen: