zaterdag 25 oktober 2008

the living dead girl

jaar: 1982
genre: eurotrash,zombie, sexploitation
regiseur: jean rollin
cast: Marina Pierro, Françoise Blanchard, Mike Marshall, Carina Barone

oh my god, the living dead girl, ook bekend onder zijn franse naam, "la morte vivante" is echt wel een typisch staaltje van antieke eurotrash! deze film dateert nog uit de tijd dat sexscene's gefilmd werden met de benen stijf dicht en de lichamen naast elkaar, en waar enorme bossen schaamhaar het scherm van de cinema vulden.

wanneer twee boeven een vreemd chemisch brouwseltje komen dumpen in de cryptes van een oud kasteel brengen ze per ongeluk het lijk tot leven van de twee jaar daarvoor gestorve catherine valmont. deze heeft menselijk bloed nodig om zich lekker te voelen wat betekent dat de twee snoodaards al gauw op een bloederige manier sterven. langzaam komen catherines herrineringen boven aan haar leven voor haar dood, en dus belt ze haar lesbische vriendin (wat zou een b-film zijn zonder lesbienes?) deze komt haar opzoeken en besluit er alles aan te doen om haar geliefde te beschermen en te voeden.

je begrijpt het al,het verhaal van the living dead girl heeft al even wijnig om het lijf als de actrices die er in mee doen. zoals ik al zei, pure eurotrash zoals bijvoorbeeld de emanuelle films en zombie lake. nu wil het toeval dat de regiseur van TLDG ook de regiseur is van zombie lake, en emanuelle 6. sterker nog, jean rollin maakt al vieze filmpjes sinds 1968 met the rape of the vampire, waarna nog een hele waslijst volgt van van naakte schaamharige wijven doortrokken hoogstandjes,(maar liefst 45 stuks) zoals bijvoorbeeld virgins and vampires (1971), A Virgin Among the Living Dead (1973), vibrations sexuelle(1977), Two Orphan Vampires (1997) en als laatste meesterwerk Nuit transfigurée (2007), waarbij hij nog lang niet het record heeft gebroken van de nog grotere viezerik jesus franco (met 189 films vol naakte schaamharige wijven) waarvan we later wel nog eens enkele films onder de loep nemen.
ook de twee hoofdrolspeeltsters bleven hierna nog met enige regelmaat lesbierotisch films draaien, al dan niet met wisselend succes. in ieder geval zal the living dead girl niet de grootste rol uit hun carrieres geweest zijn.
toch blijft TLDG een pareltje om te ontdekken voor alle serieuze liefhebbers van de b-film;
score 2 op 4

Geen opmerkingen: