donderdag 9 oktober 2008

slime city

jaar: 1988
genre: horror, gore, (ongewilde comedy)
regiseur: Greg Lamberson
cast: (waarschijnlijk enkele goede vrienden van de regiseur)


soms vraag je je af, "kan een film nog slechter zijn dan de vorige die ik gezien heb?" en al te vaak blijkt dat inderdaad het geval te zijn.
zo ook met slime city.
alex is een student die in een achterbuurtje gaat wonen in een gebouw waar een aantal weirdos reeds hun intrek hebben genomen. ze brouwen daar hun eigen wijn naar het recept van een oude sekteleider die daar ooit zou gewoond hebben. maar het goedje blijkt geen wijn te zijn maar een brouwseltje dat zijn huid bedekt met een pruttelend laagje slijm dat in hem een moordlust ontwikkeld.
slime city belooft dus een stad vol slijm en weet slechts een enkel vent te leveren; nochtans had ik graag wat meer slijm gezien. ik ben namelijk opgegroeid in de jaren 80-90 toen slime nog heel populair was; ieder knulletje had toen wel een potje met groene of roze slime dat heerlijk rekte en plakte en dat na een tijdje zo ranzig werd van de ingekleefde haren en koekjeskruimels dat je je potje onder dwang van moeder in de vuilbak kon gooien.
voorts lijdt slime city ook onder een reeks beroerde acteer prestaties. echt, dan doet het amateurtoneelgroepje van dat stelletje dementerende bejaarden in het rusthuis aan de overkant van de straat het nog beter.
het was zelfs zo erg gesteld met het beschikbare aantal acteurs, dat ze mary huner een dubbelrol gegeven hebben. als lori draagt ze een klasieke stijve outfit en als nicole een strak latex pakje met netkousen en een enorme zwarte pruik. waarschijnlijk zal de casting supervisor zichzelf fier op de borst getrommeld hebben omtrent zoveel spitsvondigheid, maar ik trapte er niet in.
het enige wat slime city een beetje kon redden van de totale ondergang was de eindscene waar slimy alex lori te lijf gaat en zij hem in relatief grote mootjes hakt, waarna zijn hersenen al kruipend op de vlucht slaan. dit en enkel dit levert hen nog 1 punt op.
slime cuty is dus een ten allen tijde te vermijden film!
score 1 op 4

Geen opmerkingen: