dinsdag 14 oktober 2008

teeth

jaar: 2007
genre: horror, comedy
regiseur: Mitchell Lichtenstein
cast: Jess Weixler, John Hensley, Josh Pais, Hale Appleman

dawn is een meisje dat naar goede amrikaanse traditie geen flauw benul heeft van haar eigen sexualiteit, en ook haar eigen lichaam is haar vreemd. samen met haar vriendje heeft ze een pact gesloten geen seks te hebben voor het huwelijk. wanneer haar vriendje zich op een dag niet meer kan bedwingen en zich aan haar vergrijpt komt hij tot de vaststelling dat haar flamoes niet is zoals het hoort te zijn. ze beschikt namelijk over de geduchte en beruchte vagina dentata, oftewel een kut met tanden.

goed, met een dergelijk onderwerp voor een film kan je twee kanten uitgaan.
1)je maakt het rauw, vulgair en smerig zodat je nooit door de keuringscommisie geraakt, tenzij je wil dat je film in hetzelfde rekje komt te liggen als giants of cock 2, the assmaster, en black on white fuck sluts.
2)je probeert alles zo subtiel mogelijk in beeld te brengen, vertrouwend op pure sugestie en de verbeelding van de kijker;
goed, voor teeth hebben ze dus gekozen voor optie twee. wat wil zeggen dat er geen vagina te zien valt. hooguit zie je eens een wormvormig aanhangsel over de grond rollen waarvan je denkt dat "zou dat zijn dinges zijn?"
is teeth dan een saaie film? nee natuurlijk niet. teeth is een film met een verhaal en een moraal; het is een film over girl meets world; het gaat over volwassen worden en respectvol omgaan met mensen en jouw eigen lichaam, n nog meer van die dergelijke linksgezinde hippie nonsens.
het zal wel aan mij liggen, maar ik had de boel toch wat ranziger gemaakt.
score 2 op 4

Geen opmerkingen: