vrijdag 23 oktober 2009

trick 'r treat

jaar: 2008
genre: horror
regiseur: Michael Dougherty
cast: te veel, sorry.

tagline: Poison, Drowning, Claw, Or Knife. So Many Ways To Take A Life.

Een high school directeur heeft een hobby als serial killer. Een paar meiden gaan op zoek naar een paar dates voor een party. Een paar kinderen halen een gemene grap uit met een meisje. Een vrouw heeft het moeilijk met haar te enthousiaste vriendje. En een mopperige buurman die niet al te dol is op kinderen. Al deze mensen hun levensverhalen lopen bloederig samen op Halloween.

Deze film had in 2007 al moeten verschijnen, maar raakte uiteindelijk maar in 2009 op dvd. En dat is jammer, want anders had ik 'em al in 2007 tot halloween film van het jaar kunnen uitroepen. De enige rede van deze laattijdige verschijning was dat regiseur Dougherty de schrijver was van de serieus geflopte Superman Returns, en het al even erge Urban Legends Bloody Mary; hierdoormoest hij serieus aan krediet inboeten, krediet dat hij had verworven met de screenplay van X-men 2. Zodoende dierven de studiobonzen deze film echter niet in de cinema uitbrengen aangezien er tegenwoordig elk jaar een Saw film in de cinema geslingerd wordt. Jammer dan, want Trick R Treat is op alle vlakken veel beter. Trick r Treat volgt de traditie van horror anthologieen zoals Tales From The Crypt en weet ook perfect de sfeer ervan op te roepen en was voor mij op alle vlakken een verrassing. Elke storyline is goed uitgewerkt, met leuke stereotype personages en vaak lekker sarcastische humor. Ook leuk is te zien hoe elk verhaal een beetje in het volgende en het vorige overloopt, en dus niet zomaar via een wrap-around-story aan elkaar plakt. Ook de decors en sfeerzetting zijn uitstekend.
Goed, als je een beetje kieskeurig wil zijn, dan kan je beginnen zeuren dat een film met dolende geesten, weerwolven, een vampier en een serial killer niet echt een nieuw gegeven is, maar de orriginaliteit waarmee ze de dingen aan de man brengen is een pluspunt.
Natuurlijk zullen weer veel mensen zeggen: "De ultieme Halloween film is Carpenter's Halloween." wel, fuck ze allemaal. De ultieme halloween film is van af nu Trick'R Treat. En wie niet akkoord is, die kan einde Oktober hier hier bij mij zijn gezicht laten bijsnijden tot een vrolijke Jack-o-lantern.

score: 4 op 4

Geen opmerkingen: