woensdag 8 juli 2009

bottom feeder

jaar: 2006
genre: horror, creature
regiseur: Randy Daudlin
cast: Tom Sizemore, Wendy Anderson, Richard Fitzpatrick, Amber Cull

een miljonair bestelt een ultra geavanceerd geneesmiddel voor zijn brandwonden bij een geleerde die om geld verlegen zit. natuurlijk wil de miljonair het middel testen en gebruikt de geleerde als proefkonijn. de geleerde muteert in een ratachtig creatuur dat hongert naar mensenvlees. onder andere naar dat van een groepje onderhoudslui van het universiteitsgebouw waar alles zich afspeelt.

bottom feeder begint dus vanuit het klassieke standpunt van de mad scientist die slachtoffer wordt van zijn eigen experimenten door toedoen van een of andere schurk, waarne één of andere nitwit (gespeeld door tom sizemore) de boel moet zien te redden. een verhaaltje dat we al een miljoen keer gezien hebben , en waarschijnlijk wel nog een miljoen keer zullen zien, tenzij we de b-horror film voorgoed uit ons leven bannen.
zoals gebruikelijk loopt iedereen weer hysterisch door één a twee tunnels heen en weer, achtervolgd door de ratman en vallen er slachtoffers in bijzonder voorspelbare volgorde. het creatuur in kwestie lijkt een beetje op een afdankertje van een weerwolffilm waar ze het haar nooit op gekleefd hebben. wanneer je zijn poten door het water ziet plassen zie je duidelijk de rubber klauwen plooien enzovoort. ook de sterfscene's vallen dik tegen.een paar overdwarse bloederige strepen, een beetje geknabbel aan een keel, of een off-screen onthoofdingkje maar daar blijft het dan ook bij.weten ze dan niet dat het enige wat de gemiddelde b-horror enigszins kan redden excesief geweld en/of gratuit bloot is? en niks van dit alles wordt ons geboden. nooit had ik gedacht zo naar het einde te verlangen van een low budget monster film
bottom feeder is dus daadwerkelijk een film die behoort op de bodem van de afvalbakken van de cinematografie, bij voorkeur om daar dan ook te blijven.

score 1 op 4

Geen opmerkingen: