maandag 13 juli 2009

skinned deep

jaar: 2004
genre; horror, gore, comedy
regiseur: Gabriel Bartalos
cast: Karoline Brandt,Kurt Carley,Warwick Davis

het gezinnetje rockwell krijgt tijdens hun familieuitstapje met de camper pech en zoekt onderdak bij een gezin weirdos. al gauw blijkt dat ze in de val gelokt zijn en ze worden één voor één vermoord door de gruwelijke bewoners van het huis. behalve dochter tina, omdat de freak genaamd brain een oogje op haar heeft. kan tina brain overtuigen om haar vrij te laten, of moet ze wachten op de hulp van motorbende "the ancient ones", bestaande uit een groepje bevende bejaarden?

man man wat is deze skinned deep een raar filmpje. gabriel bartalos heeft zich met dit eens aardig kunnen uitleven door alles zelf te schrijven, regiseren en producen. en hoewel skinned deep vanuit b-film opzicht geen onaardige film is, is het echter wel tot op heden zijn enige film. nochtans is bartalos geen onbekende in filmland aangezien hij de make up en special effects deed voor onde meer de twee basket case vervolgen, enkele leprechauns, en godzilla.

nog raarder zijn de peronages die bartalos bedacht. om te beginnen is er brain. een verlegen jongen met hersenen die zo groot zijn dat ze letterlijk langs alle kanten op volslagen ridicule wijze zijn schedel uitpuilen. dan is er ook nog the surgeon general. een soort cyborg kerel met een duikbrilletje en een berenklem als mond, die graag met grote scherpe messen zwaait. en dan is er nog plates, een dwerg met een rugzak vol scherpe borden die hij als ninjasterren naar zijn slachtoffers gooit. plates wordt gespeeld door de bekende dwerg warwick davis die ooit lang geleden zijn cariere begon als een van die irritante eewocks in return of the jedi, en vervolgens opgerakeld werd in zowat elke fantasy film waar ze iets kleins in nodig hadden waar ze geen aapje voor konden africhten. ook speelde hij mee in de al helemaal afgrijselijke leprechaun reeks waarvan leprechaun in space en leprechaun back to da hood toch wel tot de grootste miskleunen uit de filmgeschiedenis behoren. ik heb persoonlijk nooit begrepen wat mensen zo leuk vonden aan deze films, maar dat begrijp ik van de harry potter reeks ook niet, en kijk, daar doet warwick ook in mee. ligt het dan aan hem of aan mij?
maar deze skinned deep is een behoorlijk vermakelijke film. natuurlijk is hij zo stom als maar kan zijn. de onnozelheid druipt ervan af, en zelfs de gemiddelde b-film liefhebber zal hieop kunnen afknappen. maar niet ik want ik heb genoten van elke belachelijke minuut, omdat skinned deep, gefilmd met een budget van bijna niks, met special effects gebakken in de oven van moeder bartalos, en een cast van absolute losers de ideale 80's trash revival is.

score 4 op 4

Geen opmerkingen: