woensdag 8 juli 2009

kill theory

jaar: 2009
genre: horror, thriller, slasher
regiseur: Chris Moore
cast: nee laat maar

dat een horror/thriller niet altijd saai en voorspelbaar hoeft te zijn zoals bijvoorbeeld april fool's day uit mijn vorige blog bewijst deze film van beginnend regiseur chris moore. al hield ik in het begin mijn hart al vast.

een bende studenten (oh jeetje) bestaande uit enkele aantrekkelijke jongeren, en een dikzak (cliché!!) trekken zich terug in een huisje in de bossen (waar anders?) om daar ten prooi te vallen aan een killer (standaard bijgeleverd bij elk huisje in de bossen)

maar de killer houdt er wel een heel apparte methode op na. hij dreigt ermee iedereen te vermoorden om 6 uur 's morgens tenzij ze elkaar uitmoorden, waarna hij de overlever zal laten gaan. en hier heeft hij dan ook nog een bijzonder goede rede voor, en komt dus niet voort uit een of ander chronisch vermoeidheids syndroom. wat volgt is een spannend kat en muis spelletje waarbij niemand elkaar nog vertrouwd, en iedereen strijdt om het enige wapen in huis te bemachtigen.

kill theory afficheert zichzelf als the next best thing na dat de saw franchise gekelderd werd, maar dat lijkt me persoonlijk een beetje overroepen. dat deze film bovendien uitgebracht werd door het lionsgate labeltje dat al langer dan vandaagt op de saw reeks heeft hier dan ook wel iets mee te maken. toch is kill theory een spannende en entertainende film omdat je niet weet wie er als volgende gaat sterven, en wie ervoor verantwoordelijk gaat zijn. een aanrader in het de laatste tijd toch wel sterk verwaterde slasher genre.

score 3 op 4

Geen opmerkingen: