woensdag 8 juli 2009

april fool's day

jaar: 2008
genre: thriller, horror
regiseur: the butcher brothers
cast: een bende nobodys

april fool's day is de nogal losse remake van de film april fool's day (verrassing) uit 1986, waarvan ik me alleen nog het hoesje weet te herinneren, en het feit dat hij veel beter was dan deze versie.

een bende rijke snobs halen een grapje uit met één van hen op een debutantenbal, gehouden op 1 april.
het ongelukkige slachtoffer komt om het leven en alles wordt keurig onder het tapijt geveegd omdat rijke mensen nu eenmaal niet graag in de gevangenis zitten.
een jaar later krijgen alle betrokkenen een dreigbrief om hun wandaad toe te geven of te sterven. waarna inderdaad dan ook mensen beginnen te sterven.
april fool's day lijkt haast wel de practical joke van het regiseursduo the butcher brothers, want hoewel deze film geafficheerd staat als horror/thriller wordt er nergens echt gehorrord of gethrilled. de film kabbelt een beetje voort van de ene flauwe moord naar de andere zonder dat er echt moeite wordt gedaan om de moordenaar te zoeken. onlangs had ik nog dezelfde kritiek op de film dark reel en daar moest ik dus ook constant aan denken; al was dark reel tenminste nog ietsje beter. ook hier is het einde saai en voorspelbaar. de spannende en onverwachtte twist op het einde zag ik al van ver aankomen. en de twist die ze op de twist toevoegen was nog veel voorspelbaarder. je zou je haast afvragen waarom ze uberhaupt een scenario hebben geschreven voor deze film. ze hadden beter een paar handpoppen in de dvd doos gestoken om de kijker zelf het verhaal mee te laten verzinnen en spelen.
koop deze film niet, huur em niet, download em niet en vermijd ten alle tijde om er op tv naar te kijken. het leven is veel te mooi om er hieraan een stuk aan te verspelen.

score -1 op 4

Geen opmerkingen: