zaterdag 20 december 2008

la lengua assesina (the killer tongue)

jaar: 1996
genre: sci-fi, comedy, horror, varia?
regiseur: Alberto Sciamma
cast: melinda clarke,michael cule, doug bradley, robert englund

the killer tongue is een speciaal filmje. het lijkt wel alsof schrijver regiseur sciamma heeft geprobeerd om zoveel mogelijk diverse zaken in een verhaal te incorporeren. om even een korte samevatting te geven:

candy en johny zijn twee criminelen, die na een bankoverval hun twee companen in de steek laten en er met de buit vandoor gaan. johny wordt gegrepen en wordt veroordeeld tot werken in een strafkamp waar robert (freddy krueger) englund de plak zwaait als hoofdcipier met een afgrijselijk toupetje op zijn hoofd, en niet enkel hij loopt daar rond met een beschamend lelijk haarstukje, maar ook doug (pinhead uit hellraiser) bradley.
ondertussen zit candy ondergedoken in een klooster dat probeert rond te komen als laatste benzinestation op een wel heel lange baan door de woestijn. wanneer ze te horen krijgt dat haar johny vrij gaat komen gooit ze haar kap over de haag en trekt met haar vier pastelkleurige poedels de woestijjn in om een diner te openen. wanneer ze onderweg in contact komt met een meteoor muteert ze in een sexy duivelin met een hele lange tong die tegen haar praat en gevoed wil worden met bloed, en zich liefst nog met haar wil voortplanten; en haar poedels veranderen in vier drag queens.
ondertussen probeert johny te ontsnappen aan zijn bewakers, en uit de handen te blijven van hun companen van lang geleden.
pfff wat een verhaal, jongens toch. the killer tongue is een film waarin de absurditeiten zich blijven opstapelen. dat is natuurlijk positief, aangezien hij dan ook geen enkel moment verveelt, maar toch zit je wel chronisch met je wenkbrouwen te fronsen.
toch is het een aangename ervaring om doug bradley eens iets anders te zien doen dan een eindeloze herhaling van zijn pinhead personage en robert englund zet hier naar mijn bescheiden mening de beste rol uit zijn cariere neer. en als dit jullie allemaal nog niet over de streep kan trekken, dan moet je gewoon kijken voor melinda clarke die in return of the living dead 3 al een freaky rol moest neer zetten als aan s&m verslaafde zombie, maar dit nu toch wel overtreft als geklauwde in een latex huid geklede duivelin, die zichzelf oraal bevredigd door middel van haar 3 meter lange pratende tong.
the killer tongue: een curiosum in de filmgeschiedenis, en een aanrader voor iedereen;
score 4 op 4

Geen opmerkingen: