woensdag 10 december 2008

100 tears

jaar: 2007
genre: killer clown, gore, slasher
regiseur: marcus koch
cast:Raine Brown , Joe Davison, Georgia Chris ,Jack Amos

om even verder te gaan op de topic van killer clowns heb ik het vandaag over 100 tears. een filmpje van marcus koch, die vooral zijn strepen heeft verdiend als special effects designer voor diverse vieze low budget filpjes zoals brain robbers from outher space, toxic avenger 4, het verschrikkelijk slechte Ghost lake, en nikos the impaler, nr 4 uit de violent shit serie van uber viezerik Andreas Schnaas, die ook verantwoordelijk was voor antropophagus 2000 de remake van de berucht antropophagus the beast.

dat valt in 100 tears goed te zien. koch kijkt niet op een litertje rode verf of een afgehakt ledemaatje of een metertje darm meer of minder. toch is het niet enkel de blood en guts die 100 tears interressant maakt. wat vooral opvalt is de bijzondere mimiek van acteur jack amos, die zonder ook maar een woord te zeggen pure dreiging uitstraalt; probeer dat maar eens te doen met overgrote schoenen en make up waar de mannen van kiss zich voor zouden schamen. ook het camerawerk is meer dan in orde, en de wisselwerking tussen de twee leads is natuurlijk genoeg om geloofwaardig te zijn.

goed, waarover gaat deze film nu?
wel, twee reporters doen een onderzoekje naar de zogenaamde teardrop moorden, die al een jaar of 20 aan de gang zijn. wat ze aanvankelijk voor een urban legend houden blijkt de waarheid; een man verkleed als clown houdt op geregelde tijdstippen slachtingen in verschillende delen van de staat, telkens in navolging van een locaal circus.

de plot heeft dus niet veel om het lijf, maar ja, wat verwacht je van een b-film? tenslotte kijken we niet voor het verhaal, maar voor de blood en guts, nietwaar; en daarvan biedt deze film meer dan genoeg.
score 4 op 4

Geen opmerkingen: