dinsdag 9 december 2008

baby blood

jaar: 1990
genre: parasite, horror, gore
regiseur: alain robak
cast: Emmanuelle Escourrou, Christian Sinniger, Jean-François Gallotte

yanka is een vrouw die in een circus werkt. wat onmiddelijk aan haar opvalt zijn haar enorme grote ronde wiebellende...oorringen, en haar natte, wijdopenstaande spleet... tussen haar tanden. wanneer een jaguar uit afrika wordt geleverd blijkt deze besmet met een alienachtig monstertje. nadat het ding de jaguar verlaat kruipt het creatuur in een op een vreemde manier erotisch aandoende scene tussen de benen van yanka om zich in haar baarmoeder te nestelen teneinde zich daar als mens te incuberen. het monster verplicht yanka om hem menselijk bloed te leven om groot en sterk te worden. in de franse versie spreekt het monstertje met de stem van alain robak zelve, maar dan op helium, terwijl voor de engels overgedubde versie voor een eerder diepe en melodieuze stem geopteerd wordt. de foetus stelt haar vooral existenciele vragen; "houd je van mannen?" "vind je het leuk als ze zo op en neer gaan?" "houd je een beetje van mij?"
je hoort het al. ons monstertje is dus een jaloers en onzeker beestje. een beetje zoals alle kleine jongentjes, die later met hun moeder willen trouwen.
en dus om haar kindje te plezieren doet yanka wat haar opgedragen wordt; ze verleidt mannen en vermoord hen om hun bloed te drinken. dit doet ze overwegend naakt, waarbij mijn ogen steeds heen en weer gaan tussen de onverzorgde bosmarmot die tussen haar benen woekert, en de spleet tussen haar tanden waar vanessa paradis en guy verhofstadt nog jaloers op zouden zijn. man toch.
baby blood is dus een vreemd frans filmpje, zeker het bekijken waard, en ongetwijfeld de enige film waarin je een zwangere vrouw een raid ziet doen op een bloedmobiel van het rode kruis. tenzij, natuurlijk, ze in het binnenkort te verschijnen vervolg LADY BLOOD dit nog eens overdoen. zodra ik deze gezien heb laat ik het jullie weten.
alvast mijn score voor baby blood
3 op 4
en tot slot nog de trailer voor lady blood
http://www.excessif.com/video/index.php?flashvideo=lady_blood_1eres_images.flv

Geen opmerkingen: