maandag 23 maart 2009

hit and run

jaar: 2009
genre: horror, thriller
regiseur: Enda McCallion
cast: Laura Breckenridge, Kevin Corrigan, Christopher Shand

mary is een tiener die profiteert van de afwezigheid van haar ouders om eens goed uit de bol te gaan op een feestje. wanneer ze aardig dronken met haar jeep naar huis rijdt zingt ze iets te enthousiast mee met het nummertje float on van modest mouse. totaal afgeleid verliest ze de controle over haar stuur en zwenkt even van de weg af;
wanneer ze thuis de garage inrijdt ontdekt ze dat er nog een voetganger aan haar bumper kleeft. totaal in paniek probeert ze het lijkt te doen verdwijnen. maar is haar slachtoffer wel dood?

hit and run is de quasi remake van stuck uit 2007 van stuart gordon, en tevens ook gebaseerd op een zogezegde urban legend. toch is hit and run geen exacte kopie van deze film. de plot ontwikkeld zich totaal anders, en daar wil ik dan ook niet verder over uitwijden.
waar ik het wel over wil hebben is de uitstekende regie van beginnend regiseur McCallion die mij aangenaam wist te verrassen met gedurfde camerahoeken en montage, en ook de soundtrack is lekker te noemn; en niet zozeer een samenraapsel van rocksongs die gebruikelijk zijn in horrorfilms. Laura Breckenridge speelt uitstekend en brengt een geloofwaardige vertolking van een frisse tiener die langzaam maar zeker aftakelt door haar problemen.
hit and run is een filmpje dat je gerust een keer kan bekijken op een zondag middag;
maar waarvoor je geen ganse avond moet reserveren;

score 3 op 4

Geen opmerkingen: