zaterdag 28 maart 2009

autopsy

jaar: 2008
genre: horror, gore
regiseur: Adam Gierasch
cast: Jessica Lowndes, Michael Bowen, Robert Patrick, Jenette Goldstein, Ashley Schneider, Robert LaSardo

enkele tieners raken tijdens een tochtje met hun auto van de baan en rammen een man die ontsnapt was uit een nabijgelegen ziekenhuis. wanneer een ambulance opdaagt wordt iedereen meegenomen voor onderzoek; eenmaal in het ziekenhuis blijkt dat het personeel het niet zo goed meent met hun patienten, en dat terug naar buiten raken niet evident is.

autopsy is een low budget filmpje, dat merk je al van in het begin. de bewuste autocrash die alles in gang zet wordt niet gefilmd. ze hebben gewoon een autowrak opgekocht en met de alreeds beschadigde snuit tegen een boom geschoven. normaal gezien zou je al beginnen wanhopen als je zoiets opmerkt, maar ik niet natuurlijk, want ik heb nu eenmaal een rotte smaak in films, en deze film is er een uit de after dark horrorfest reeks, die toch geregeld pareltjes weet voor te brengen, dus ik schuif alvast mijn bedenkingen opzij en hoop dat ze hun budget aan "interessantere" dingen hebben gespendeerd.
een van de dingen waar ze alvast een stuk budget aan hebben gespendeerd is robert patrick, die ooit wereldfaam wist te behalen door gecast te worden als de vloeibare t-1000 in james cameron's terminator 2 en daarna nog een rijkgevulde carriere als bijrol acteur bij elkaar wist te schrapen; in autopsy speelt hij de rol van de evil dokte David Benway, en hij speelt het boeltje wat op automatische piloot. maar dit is echter geen gemis, want het scenario zelf vraagt ook niet om meer dan dat;
het scenario zelf is trouwens geschreven door regiseur Gierasch, en die schreef ondermeer ook het scenario voor Mother of Tears van dario argento en Mortuary van tobe hooper, niet mis zou je zo zeggen, maar deze films zijn dan ook enkele van de zwaksten van zowel argento als hooper.
gelukkig is een ander groot deel van het budget naar de gore effektjes gegaan. het bloed vloeit rijkelijk. de ingewanden worden in het rond geslingerd, en de lichammsdelen worden letterlijk met karren tegelijk binnengerold. ook zit er een hele leuke scene in met een gasfles die me deed denken aan de beruchtte brandblusserscene uit irreversible. ook een brutale hamer versus schedel scene wist mij te bekoren;
autopsy is een filmpje zonder al te veel pretentie, dat niet probeert een award te winnen, maar gewoon wil entertainen. natuurlijk had ik oftewel ietsje meer verhaal gewild, of toch een beetje meer hersenloos geram. door gebrek aan beiden moet helaas ook mijn eindscore van deze film een beetje gebrekkig blijven.

score: 2 op 4

Geen opmerkingen: