zondag 16 mei 2010

House Of The Dead

Jaar: 2003
Genre: Horror, Gore, Zombie
Regisseur: Uwe Boll
Cast: Pffff

Een groepje tieners (gespeeld door een groepje twintigers) trekken per boot naar een eiland waar een rave oplaats zou vinden. het enige wat ze vinden is horden ondoden.

Uwe Boll is een regisseur die serieus wat antidepressiva moet nemen. Telkens hij een nieuwe film uit heeft spurt een grote groep Boll haters naar hun pc's om daar op imdb of diverse filmfora zijn werk af te kraken. vaak zonder de film in kwestie gezien te hebben. Zo is de score voor zijn gemiddelde film amper een 3,5 op 10. Toch kan je Boll bezwaarlijk een slechte regisseur noemen. Het probleem is dat de man vaak niets serieus krijgt om mee te werken. Boll lijkt wel gedoemd om Gameverfilmingen te maken en iedereen weet dat computergame nerds de moeilijkste kijkers zijn. De waren game nerd die lang genoeg zijn aandacht van zijn console kan afwenden om tv te kijken is nooit tevreden met wat hij ziet.
het lijkt haast een onbegonnen opgave. Een film maken voor een doelgroep die er niets aan gaat vinden. Boll mag het hebben.
Soms echter slaagt een gameverfilming er in van aan te slaan bij het publiek; Kijk naar de Resident Evil serie. Misschien is dit wel omdat de Resident Evil games voor het merendeel een sterk verhaal hebben en niet alleen maar hersenloze shooters zijn. dat de eerste Resident Evil film nauwelijks iets van doen had met de game laten we maar buiten beschouwing.
House Of The Dead, de Sega game is is vrees ik gewoon maar een hersenloze shooter. Zo komt het dat het verhaal in deze film nauwelijks of niet bestaande is. Het leeuwendeel van deze film bestaat uit schietpartijen waarbij zombies uiteenspatten en occasioneel een van de mensen opgepeuzeld wordt. Van spanning valt niet te spreken, en het in het begin overvloedig naakt is alleen maar genant als je jouw zoontje een coole zombiefilm beloofd hebt.Het is zelfs nog saaier dan iemand anders te zien gamen terwijl je zelf met de duimen zit te draaien omdat er geen two player co-op is.
In de hoop om de fans van de game te plezieren worden er geregeld nog eens clipjes van de game tussen de filmbeelden gelast. Leuk voor de fans? ik zou het niet weten, maar ik stoorde me er enorm aan.
Nee, dan is Boll beter af met het maken van shockers zoals Seed. Nog steeds een van de betere horrors van de laatste tijd. Ook een aanrader is de film Tunnel rats waarin Boll op nogal bloederige wijze de lotgevallen van enkele Amerikaanse Vietnam oorlog soldaten weergeeft. En anders dan maar Postal, een hopeloos foute comedy.
Maar House Of The dead kan je gerust over slaan. Zelfs als doorwinterde zombiefan.

Score 2 op 4.

Geen opmerkingen: