zaterdag 27 februari 2010

Laid To Rest

Jaar: 2009
Genre: Horror, Gore, Slasher
Regisseur: Robert Hall
Cast: Bobbi Sue Luther, Kevin Gage, Lena Headey, Sean Whalen, Thomas Dekker

Een jonge vrouw wordt wakker in een doodskist. Ze weet te ontsnappen, maar heeft geen enkele herinnereing aan wie ze is. Van dan af wordt ze gevolgd door de killer The Chrome Skull, die minstens even cool is als Jason Voorhees, en die de gewoonte heeft zijn slachtoffers te filmen terwijl hij ze in bloederige plakjes snijdt.

Laid To Rest zou een gewone standaard slasher zijn ware het niet voor al het extra gratuit bloed en gore dat bijna continue van het scherm spat. Het is lang geleden dat ik nog eens een slasherfilm zag waarin de verwondingen en moordpartijen zo grafisch in beeld werden gebracht. wat heb ik als rasechte viespeuk hiervan zitten genieten. Regisseur Robert Hall zit hier voor iets tussen, want alvorens hij achter de camera kroop was hijal voor ontelbare films hun make-up en creature effects verantwoordelijk.
Het enige wat me een beetje stoorde aan deze film was dat alles een beetje leek op een reunie van de cast en crew van Terminator: The Sarah Connor Chronicles.
Zo deed Robert Hall de make-up voor deze serie, speelde Lena Heady de rol van Sarah Connor en Thomas Decker de rol van John Connor. Maar ook Bobbi Sue Luther had al eens een gastrolletje in de serie als slet in een bar. Tevens lijkt het masker van The Chrome Skull wel wat weg te hebben van het skelet van een T-800. Maar goed, een kniesoor die daarover struikelt.Voor het verhaal en de flitsende dialogen hoeven we het niet te doen, maar voor mijn part was Laid To rest een meer dan behoorlijke slasherfilm, en krijgt daarom een meer dan behoorlijke score

Score: 3,5 op 4

Geen opmerkingen: