zondag 14 februari 2010

Cabin Fever 2: Spring Fever

Jaar: 2009
Genre: Horror, gore, body-horror, virus
Regisseur: Ti West
Cast: Noah Segan, Giuseppe Andrews, Alexi Wasser, Rusty Kelley

Het eindejaarsbal van een high-school wordt bruut verstoord door de uitbraak van een vleesetend virus.

In 2002 wist Eli Roth de apreciatie van horrorfans en collega's te winnen door het maken van Cabin Fever, een filmpje over enkele jongelingen die in een hutje in de bossen een dodelijke vleesetende bacterie weten op te scharrelen. Hoofdrolspeler was Rider Strong, die in Boy Meets World eeuwige tweede viool moest spelen naast Ben Savagge. Cabin Fever voelde aan als een horrorclassic uit de jaren 80 en kreeg veel lof van zowel Peter Jackson als Quentin Tarantino. Roth zou later nog meer genrefilms maken zoals Hostel 1 en 2.
(een leuk weetje: de overgesneden achillespees uit Hostel 1 is dezelfde als die uit Kill Bill 1. Roth had deze te leen ven Tarantino.)
Cabin Fever 2 werd ergens vervolledigd in 2007, maar bleef bij uitgever Lionsgate 2 jaar op de planken liggen alvorens zijn dvd release, wat jammer is, omdat Cabin Fever 2 een hele goed film is.
Maker van Cabin Fever 2 is regisseur Ti West, die voor mijn part al net zo veelbelovend is als Roth, of Zack Snyder, die aanvoelen hoe een film er behoort uit te zien.
Ti West liep me eerst al in het oog met zijn film The Roost, waarin een soort hondsdol zombievirus werd overgedragen door beten van vleermuizen.
Onlangs maakte hij de meesterlijke horrorthrowback House Of The Devil, maar daarover later meer.
Cabin fever 2 is , in tegenstelling tot het sfeervolle House Of The Devil eerder een film van het 'natte soort'. Bloed, kots, etter, urine en geinfecteerd sperma vliegen je vaak om de oren, en wanneer er herhaaldelijk in mekaars gezicht wordt gekotst heb meer dan genoeg 'jakkes' voor een film. Mensen lossen op in zwembaden of worden met brandblussers het hoofd ingeslagen. De fun kan niet op.
De voor mij meest gruwelijke scene was die waarin een personage in veel te grote close up zijn loslatende vingernagel weer probeert vast te lijmen. Bah, vingernagels: mijn zwak punt.
Cabin Fever 2, een meer dan geslaagde sequel voor alle genreliefhebbers.

Score: 4 op 4

Geen opmerkingen: