dinsdag 26 mei 2009

dark reel

jaar: 2008
genre: horror, thriller
regiseur: Josh Eisenstadt
cast: Lance Henriksen, Edward Furlong, Tiffany Shepis

adam waltz is een nobody die een bijrolletje wint in een low budget film waarin zijn favoriete actrice cassie blue meespeelt. op de set worden enkele gruwelijke moorden gepleegd en de gewetenloze producer van de film besluit de extra publiciteit genadeloos uit te buiten; adam ontdekt al gauw door middel van een geestesverschijning dat de moorden verband houden met de dood van een actrice in de jaren vijftig.
dark reel zou naar het schijnt gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal, maar daar trappen we al lang niet meer in wanneer dvd hoesjes dergelijke onnozelheden uitkramen. mensen die echt geloven dat a perfect storm op waar gebeurde feiten gebaseerd is, zouden ze moeten opknopen aan hun okselhaar.
dark reel is een moordverhaaltje dat nauwelijks de spanning erin weet te houden. er gebeuren drie moorden, en er wordt zelfs geen moeite gedaan om de kijker naar een verdachte te laten zoeken. uiteindelijk volgt de ontknoping en ik werd er warm noch koud van. hoogstens had ik een "ach ja, die dus; " gevoel, maar meer niet.
aan het verhaal is dus niets opmerkelijks, dus laten we het nu even habben over de cast;
de hoofdrol wordt gespeeld door edward furlong, die in 1991 debuteerde in terminator 2 judgement day naast bodybuilder-acteur-gouverneur arnold schwarzenegger, wat furong onmiddelijk het sterrendom inkatapulteerde; dit had voor hem het begin van een glansrijke cariere kunnen worden, maar na een goede rol in american history x verdween hij een beetje in de anonimiteit van de straight to video pulp. jammer, want furlong leek mij een veelbelovende witte doek performer.
de jaren hebben furlong alleszins geen goed gedaan. in dark reel lijkt het haast wel alsof ze hem na een zwerversbestaan vanonder een brug hebben geschraapt. furlong is walgelijk dik geworden, en de regiseur was zich hier pijnlijk van bewust. want tijdens een zwemscene in the pool mag edward zijn t-shirt aanhouden.
ook tijdens een vrij scene met tegenspeelster tiffany shepis werd alle moeite gedaan om furlong zijn bovenlichaam uit beeld te houden en toch de blote borsten van shepis te laten zien; en dit tijdens een eenvoudige missionarishouding. wat mij deed vermoeden dat eddy zijn pipila hoogsten ergens in de regio van tiffy haar knieen had kunnen zitten; dit is wel heel coitus interruptus!
over tiffany shepis gesproken. deze populaire new yorkse scream queen heeft momenteel niet minder dan 21 filmrolletjes in pre of post production, dus deze zullen we wel nog vaker tegen komen; nu is shepis al een heuse veterane in het b-film genre,sinds ze in 1996 een rolletje vertolkte in loydd kaufmans' tromeo and juliet. ik denk niet dat shepis al een rolletje gehad heeft waarin ze niet nodeloos onder de douche moest.
ook zien we in deze dark reel ook nog eens lance henriksen opduiken; en om mezelf niet steeds te herhalen verwijs ik graag naar mijn blogs van dying god en spider's web om nog maar eens duidelijk te maken wat ik vind van lance henriksen. ongetwijfeld zullen we hem nog meer zien opduiken de komende jaren , want lancy draait niet minder dan zes uber low budgets per jaar.
hopelijk zijn daar dan toch een of twee films bij die niet zo abominabel slecht zijn als dark reel.

score 0 op 4

Geen opmerkingen: