zondag 7 maart 2010

The Descent 2

Jaar: 2009
Genre: Horror, Gore, Survival, Creature
Regisseur: Jon Harris
Cast: Shauna Macdonald, Natalie Jackson Mendoza
MPAA: Rated R for strong bloody horror violence, grisly images, terror and language. (hehe hell yeah)

Helemaal verward en getraumatiseerd sukkelt Sarah, de enige overlevende uit The Descent 1, over een boswegeltje tot ze wordt opgepikt. Aangezien ze helemaal bedekt is met bloed, en ze door geheugenverlies niet kan vertellen wat haar is overkomen, wordt haar de moord op haar vermiste vriendinnen in de schoenen geschoven. Met enkele reddingswerkers en politieagenten moet ze verplicht terug de grotten afdalen op zoek naar overlevenden. Al gauw vallen er weer slachtoffers.

Yes yes, eindelijk het vervolg op The Descent gezien. Daar zat ik al van 2005 op te wachten en ik werd beloond voor de moeite.
Ik vreesde even dat nummer twee enkel een zinloze oefening in herhaling ging worden, aangezien je nu eenmaal niet veel anders kan doen met enkele mensen gevangen in een grottenstelsel. We worden inderdaad weer getrakteerd op schrikmoment na schrikmoment,( De famile Of The Dead ging hier meer dan één keer de lucht in) en ook de walgmomenten zijn rijkelijk aanwezig met liters en liters bloed, kwijl, en zelfs stront. Bah bah bah. Ook heel goed weergegeven is het allesbeklemmende claustrofobische gevoel van verloren gelopen zijn onder de grond. Iets wat bijvoorbeeld in Slachtnacht totaal ontbrak.
Maar alles wordt net even anders gebracht dan in The Descent 1.
First-time regisseur Jon Harris heeft er al een rijkelijke carriere als editor opzitten voor onder meer Snatch, Stardust en het gruwelijke Eden Lake, dus hij weet perfekt hoe een film er na het knip en plakwerk uit ziet. Dat merk je aan de vloeiende regie en montage.
Yep, The Descent 2 is zo een van die zeldzame gevallen waarin de sequel de orriginele film weet te evenaren, en beland nu al alvast op mijn eindejaarslijstje.

Score: 4 op 4

Geen opmerkingen: