vrijdag 25 december 2009

Mutants

Jaar: 2009
Genre: horror, zombie, gore
Regiseur: David Morlet
Cast: Hélène de Fougerolles, Francis Renaud, Dida Diafat

Een zombievirus roeit nagenoeg de hele wereldbevolking uit. Enkele overlevenden proberen de mythische legerbasis Noah te bereiken. onderweg moeten ze zich staande houden tegen horden ondoden, en plunderaars die het alles behalve goed met hen menen.

Mutants is zo een van die films die bejubeld worden als zijnde huzarenstukjes in de Franse horrorcinema. En ik beken: ik ben fan van Franse horror, mede dankzij films als Baby Blood, Martyrs, A L'Interieure, Frontier en zelfs het tegenvallende Haute Tension. Mutants is een zombiefilm a la 28 Days Later, waarin mensen die gebeten zijn veranderen in bloeddorstige (ta-daaa) mutanten die een beetje lijken op de dingen uit The Descent. Niet zozeer zombies als wel mutanten dus, maar de opzet blijft vrijwel hetzelfde. Ook het verhaal volgt grotendeels het vaste stramien dat we gewend zijn van films als 28 Days Later, en Dawn Of The dead en aanverwanten. Voor de orriginaliteit moet je het dus vooral niet doen. Laten we eerlijk zijn: het is niet moeilijk om een perfekte film af te leveren als je een doorslagje maakt van een van de grote voorbeelden. Zodoende moet ik besluiten dat Mutants ondanks zijn bloederigheid en degelijke acteerprestaties géén hoogvlieger is, maar eerder een gemiddelde...middenmoot.
Dan heb ik al zombiefilms gezien met een beduidend minder budget die een beter verhaal afleverden. Vandaar dan ook deze gemiddelde score:

2 op 4

Geen opmerkingen: