zaterdag 23 oktober 2010

Altitude

Jaar: 2010
Genre: Horror, thriller, supernatural
Regisseur: Kaare Andrews
Cast: Jessica Lowndes, Julianna Guill, Ryan Donowho, Landon Liboiron, Jake Weary

Beginnende pilote Sara neemt haar vrienden mee op een vliegtochtje. Door een onwaarschijnlijk stom toeval raakt hun staartroer echter klem te zitten en kunnen ze enkel maar stijgen naar een naderende storm waarin zich een cuthulu bevindt. Een wat? Een Cuthulu, een lovecraftiaans monster dat lijkt op een vagina met tanden en tentakels. Juist ja.

Altitude begint als een standaard vliegtuigrampenfilmpje met een loskomende schroefje dat danig de boel op stelten zet. Iedereen raakt in paniek en algauw ontstaan er verhitte discussies over wiens fout het eigenlijk allemaal wel is. En dan komt er dus die vliegende getentakelde vagina opzetten. Het klinkt allemaal weer ongelofelijk stom en geforceerd maar ongelofelijk genoeg houdt het allemaal steek. Ongeveer dan toch.
Het grote probleem is hier dat ik bitter weinig kan vertellen over deze film zonder al te veel van het magere plot weg te geven.
Ik kan wel zeggen dat Altitude visueel erg mooi oogt. Waarschijnlijk omdat regisseur Andrews nog tekenaar is geweest voor de Spiderman en X-Men strips en dus best wel weet hoe je iets in beeld moet brengen.
Laten we het er op houden dat Altitude een spannend anderhalf uurtje hersenloos vertier brengt dat net boven het gemiddelde weet uit te steken.

Score: 2,5 op 4

Geen opmerkingen: