zondag 21 juni 2009

deadgirl

jaar: 2008
genre: drama, horror
regiseur: Marcel Sarmiento
cast: Shiloh Fernandez, Noah Segan, Candice Accola, Jenny Spain

deadgirl is in de eerste plaats een drama over vriendschap tussen tieners, over afgewezen liefde, over volwassen worden tegen wil en dank, en over seks met dode meisjes.

ricky en J.T. zijn twee losers die er op school niks van bakken en liever spijbelen en bier drinken. wanneer ze het beu zijn om steeds maar weer op dezelfde plekjes rond te hangen besluiten ze om naar het vervallen ziekenhuis buiten de stad te trekken; na het nodige vandalisme verzeilen ze in de kelder en vinden daar een naakt meisje, vastgeketend aan een bed. ze ziet er behoorlijk dood uit, maar beweegt nog. J.T. wil haar het liefst voor hunzelf houden als persoonlijke seksslavin, maar Ricky zijn hart is verpand aan de mooie JoAnn. Wanneer Ricky de woedende verloofde van JoAnn achter zich aan krijgt besluit hij hun deadgirl in te zetten om hem te helpen.
met een verhaal zoals dat van deadgirl kan je een beetje alle kanten op. je zou er een romantische komedie van kunnen maken; een heerlijke buddy movie met de nodige slapstick zoals weekend at bernie's, of een foute film starring ben stiller. maar niets is minder waar. deadgirl is een harde rauwe compromisloze film over tieners die er niet bij horen en maar al te goed beseffen dat ze nooit de populariteit zullen verwerven van de sportiefste jongen van de klas, en nooit het hart zullen winnen van dat ene meisje dat ieders hart sneller doet kloppen. Vooral J.T. begrijpt maar al te goed dat dit ondode meisje het dichtste in de buurt zal komen van een liefje. ze is dood, ze stinkt als de pest, ze is koud, en ze heeft een hele pot glijmiddel nodig, maar ze is van hem. en zoals de duitse grindcore band "Gut" ooit zei "dead girls don't say no."
deadgirl is misschien wel en misschien niet een shockerende film. het zal er vooral van afhangen waar jouw eigen morele waarden ergens hangen. maar deadgirl is vooral een goede film, die steunt op een cast van uitstekend presterende amateurs. ricky is oprecht charmant in zijn stunteligheid JoAnn voor zich te winnen. En J.T. is voortreffelijk als gefrustreerde eenzaat. jenny Spain hoeft enkel maar naakt op een bed te liggen en spastisch te stuiptrekken, maar ook dat schijnt haar goed te lukken.
ook nog een dikke pluim voor regiseur Marcel Sarmiento die van een no budget film dit kleine meesterwerje wist te maken. een dikke aanrader dus voor wie het zombie genre eens een andere richting uit wil zien gaan.

score 4 op 4

Geen opmerkingen: