zondag 6 juni 2010

Someone's knocking at the door

Jaar: 2010
Genre: Horror, Gore, Comedy
Regisseur: Chad Ferrin
Cast: Noah Segan, Andrea Rueda, Ezra Buzzington, Elina Madison

Een paar studenten die aleen geinteresseerd zijn in seks en drugs ontdekken de overblijfselen van een drugexperiment uit de jaren zeventig. Zonder twijfel injecteren ze het goedje, waarna ze achtervolgd worden door de geesten van twee serial killers die hen vermoorden door verkrachting. Het is eens iets anders.

Someone's Knocking At The Door begint met, u raadt het al, iemand bij wie er aan de deur wordt geklopt. Wanneer student Ray open doet staat daar een naakte vrouw, en zoals verwacht laat hij haar onmiddelijk binnen voor een vrijpartij. maar dan vernadert de vrouw in een lelijke vent die Ray anaal verkracht met een dertig centimeter lange, tien centimeter dikke monsterfluit. Hier is Ray niet goed van. om het maar zo te zeggen: hij gaat er aan dood.
Meteen een goed begin voor een vreemde film waarin door het drug gebruik de werkelijkheid en de illusie een beetje in elkaar overvloeien en zo een verwarrend sfeertje wordt gecreeerd. Een ding is echter zeker. Someone's going to get fucked to death.
Hoofdrolspeler Noah Segan is niet aan zijn proefstuk toe wat betreft films waaring seks en viezigheid aan elkaar vast hangen. Zo was hij bevoorbeeld ook al een van de lijkenpoepers in Deadgirl, en tevens speelt hij de hoofdrol in Cabin Fever 2. Hij lijkt alleszins zijn niche te hebben gevonden als genre acteur in b-films, en dat juich ik toe, want het B-film genre kan altijd wel een paar goede vertolkers gebruiken.
Toch is geen van zijn voorgaande films zo over the top als Someone's...
Goed, Ryan Nicholson liet ons in Gutterballs al zien hoe je een koppeltje kunt laten stikken tijdens een nummertje 69. Maar hoe je een vrouw laat stikken met hoofd en al in een andere vrouw is voor mij ook een nieuwtje.
Bij vlagen is Someone's... dus ook hilraisch. Bijvoorbeeld wanneer een personage achtervolgd wordt door een dikke naakte op seks beluste man,met een penis waar Ron Jeremy schrik van zou hebben, en steeds maar opnieuw blijft uitglijden over een pas gedweilde vloer. Kostelijk hoor.
Someone's Knocking At The Door is een aardig ziekelijk filmje voor de horrorfan die de standaard slasher beu gezien is, en eens iets nieuws wil proberen. Misschien alleen jammer dat ondanks alles het einde een beetje cliché blijkt te zijn.

Score 3,5 op 4

Geen opmerkingen: