zaterdag 19 juni 2010

Dead Moon Rising

Jaar: 2007
Genre: Horror, Comedy, Zombie
Regisseur: Mark E. Poole
Cast: Een hoop onbekenden

Een mysterieus virus verandert wereldwijd de mensen in zombies. Een jongen van een autoverhuurbedrijfje probeert zichzelf en zijn vrienden in leven te houden, en ondertussen de confrontatie aan te gaan met zijn ex liefje en zijn broer.

Dead Moon Rising is een mislukte film. dat wil ik van af het begin maar al gezegd hebben. Dat er nauwelijks budget voorhanden was is niet de rede. Het probleem ligt bij het totaal ontbreken van ook maar enig scenario dat de moeite waard is. Het begint allemaal heel leuk, met een personage dat net als in Fightclub af en toe de aktie onderbreekt en zich rechtstreeks tot de kijker richt, maar daarna gaat het allemaal serieus bergaf. Het verhaal zelf is een lachertje, en nog veel clichematiger dan we gewend zijn, zelfs van de allerslechtse b-pulp.
De grappen zijn veelal niet grappig, wat als een serieuze handicap ervaren kan worden voor een comedy. En voor de spanning moet je het ook al niet doen.
De slagzin op de poster beloofde me Guns, Ghouls and Girls, and a Good Time
Helaas was er slechts teleurstelling te vinden. De plastic pistolen, blauwgeverfde zombies en meisjes die het vertikten om meer dan een beha te laten zien waren nauwelijks de moeite van het vermelden waard.
Het enige wat me in deze film wist te verbazen was het volgende: op een bepaald moment lopen de mensen door een plas water, en het geluidje dat weerklinkt is de sfx van Resident Evil wanneer jouw figuurtje door het water plast. Geinig voor de insiders, maar dat is het dan ook.
Voor de rest is Dead Moon Rising een film die compleet overgeslagen kan worden, zelfs door de meest doorwinterde en verstokte zombieliefhebbers zoals ik.

Score 0,5 op 4

Geen opmerkingen: