dinsdag 29 december 2009

Paranormal Entity

Jaar: 2009
Genre: Horror, thriller
regiseur:?
Cast: ?

Paranormal Entity is een filmpje gemaakt door de jongens van The Asylum. Een straight to dvd filmlabeltje dat als voornaamste doel in het leven heeft om populaire films na te maken met een behoorlijk lager budget. Zo zijn ze al heel wat jaartjes bezig, en hebben ze er al heel wat titeltjes uitgeperst die je, als je niet voorzichtig of aandachtige bent, in de videotheek per ongeluk zou kunnen meepikken in plaats van het orrigineel.
Want wat moet je denken van films als: 2012 doomsday, Alien vs Hunter, The Day The Earth stopped, Death Racers, Exorcism: The Possession of Gail Bowers, H.G. Wells' War of the Worlds, Halloween Night, I Am Omega, Invasion of the Pod People, Snakes on a Train, Sunday School Musical, The Terminators, Transmorphers of Universal Soldiers?
Je zou haast denken dat ik al deze filmtitels voor de grap verzin, maar niets is minder waar, want ze zijn stuk voor stuk te koop via de webshop van The Asylum, en als ze er een stuk of twee verkopen zijn ze waarschijnlijk al uit de productiekosten.

Paranormal Entity is, voor de mensen die het nog niet goed begrepen hebben, een kopie van Paranormal Activity, zij het dan dat ze lichtjes het scenario aangepast hebben. Ditmaal zijn de slachtoffers een gezin bestaande uit een moeder, en haar zoon en dochter. Deze dochter is het lustobject van de geile paranormale entiteit die hun huis bezoekt. Nochtans houden ze het redelijk braafjes. Voor de mensen die bekend zijn met de film The Entity uit 1981. Als ze dan toch een op seks beluste incubbus erin willen steken, dan hadden ze gerust wat meer seks mogen gebruiken. Ik bedoel maar: met perslucht kan je aardig het effekt opwekken van strelende onzichtbare vingers. Zo deden ze het al in The Entity en later ook nog eens in Hollow Man, en dat had hier niet misstaan. Maar nee, het gaat er allemaal behoorlijk tam aan toe. En als je Paranormal Activity eenmaal gezien hebt, dan vindt je hier niet al te veel meer aan. De film kabbelt anderhalf uurtje verder met de gebruikelijke scenes van slaapwandelende mensen, bonkende muren en deuren, verschuivende objecten, en talrijke voetafdrukken. Deze voetafdrukken bevinden zich hier op het plafond en ik moest onbedaarlijk giechelen omdat ik steeds maar Homer Simpson en zijn Spiderpig voor mijn ogen zag. Later in de film komt broertje op het idee om vislijnen en belletjes over de vloer te spannen, wat redelijk onnozel is voor een spook dat op het plafond loopt, maar het spook is duidelijk in een goede bui, en wil de jongen ook iets gunnen, dus schopt het een paar keer tegen de belletjes. Zo is iedereen tevreden.

De film eindigt met de dood van de belangrijkste personages, en ik spoil echt helemaal niets als ik dit vertel, want 1) het wordt ons al middels een mededeling aan het begin van de film verteld, 2) in Paranormal Activity is het ook al zo, dus kan dat hier moeilijk anders.

Zoals ik al zei: The Asylum maakt films voor een budget dat 4 a 5 maal lager ligt als de gemiddelde film. Aangezien Paranormal Activity al een no-budget film was zou je verwachten dat Paranorma Entity met een beduidend hoger budget kon werken, en dus wat meer zou kunnen leveren, maar niets is minder waar. het enige wat misschien meer gekost heeft is het meisje twee maal zonder bh laten opdraven. Ofwel was het eten op de set smakelijker.

Paranormal Entity is dus een film zoals Paranormal Activity. Als je aan de ene niets vindt, dan zal de andere jou ook al niet kunnen boeien. Alleen geschikt voor de genre liefhebbers dus. Ikzelf vond het qua opbouw, sfeerzetting en algemene acteerprestatie heel wat minder, dus zal ook mijn eindscore heel wat minder zijn.

Score: 1,5 op 4

Geen opmerkingen: