vrijdag 25 december 2009

Jennifer's Body

Jaar: 2009
Genre: Comdey, Horror, Thriller.
Regiseur: Karyn Kusama
Cast: Megan Fox, Amanda Seyfried, Johnny Simmons, Adam Brody

Jennifer is een tiener die geofferd wordt aan de duivel, door een rockband die zo hoopt op wat extra succes. Maar er gaat iets mis, en Jennifer komt terug tot leven, bezeten door een demon, en belust op bloed van geile tienerjongens die maar al te graag hun handen willen leggen op Jennifer's Body. Alleen Jennifer's vriendin Needy schijnt de bron van het gevaar in te zien wanneer de lijken zich opstapelen.

Jennifer's Body is zo een film die zwaar gehypt werd alvorens hij nog maar in de cinema zat. Dit mede door een clevere affichecampagne, en de aanwezigheid van Megan Fox die heel wat succes oogst dankzij haar rolletjes in Transformers 1 en 2. In alle eerlijkheid: Megan Fox is geen goede actrice. Geef toe, haar grootste prestatie in Transformers was verleidelijk over Bumblebee heen leunen, en daar blijft het dan ook bij. Graag propageert Megan Fox zich als de nieuwe Angeline Jolie, maar dat is voor haar wat hoog gegrepen. Een cariere starten als cloon van iemand anders: geen goed idee. En ondertussen lijkt volgens de roddelpers Megan haar ster aan het Hollywood firmament al wat te tanen. Als het in mijn vrouw haar Story staat, dan moet het wel waar zijn.
Jennifer's Body zou in de jaren '80 een schitterende sexploitation film hebben kunnen zijn. Zelfs heden ten dage had een iets gewilligere actrice een betere prestatie kunnen leveren, en zo de film naar een hoger niveau tillen. De hele point van dit verhaal is toch dat Jennifer het hoofd op hol brengt van jongens en ze verleidt met seks om ze zo op te kunnen peuzelen. Maar daarvoor blijft het allemaal te saai en te braaf. Nochtans zie ik al helemaal de mogelijkheden voor me. Jennifer doet haar topje uit, wrijft haar naakte bovenlichaam tegen een gewillig slachtoffer aan, en scheurt dan de ingewanden uit zijn onderbuik om die vervolgens wellustig tussen haar borsten heen en weer te wrijven. Een instant klassieker in het sleaze genre.
maar nee, niks daarvan. Geen boobs, geen bloed. Geen entertainment. Noppes.
Wat rest is een te tamme, te saaie film. Zelfs het feit dat het scrip geschreven werd door Diabolo Cody die ook al het script schreef over een vuilbekkende sarcastische zwangere tiener genaamd Juno, doet er geen goed aan.
Deze film doet dus exact wat al die Breezersletjes in dancings doen. Uitdagen, veel beloven, maar weinig presteren.
Geen wonder dat, zelfs in een stortvloed van uber low budget films, Jennifer's Body als een tienererectie fier rechtop blijft staan als slechtste film van 2009 in mijn eindafrekening.
Score 0 op 4

Geen opmerkingen: