vrijdag 6 november 2009

zombieland

jaar: 2009
genre: horror, zombie, comedy
regiseur: Ruben Fleischer
cast: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone, Abigail Breslin

Columbus is een nerd die door het naleven van een handvol simpele regels in leven is kunnen blijven na het uitbreken van een zombieplaag die nagenoeg de hele wereld overspoelde. Wanneer hij de gewelddadige Talahassee en het oplichtersduo Wichita en Little Rock leert kennen gaan ze samen op zoek naar een rustig plekje om te wonen.

Zombie land is een heerlijke zom-com (een wat? ja ja : een zom-com) voor het hele gezin. Ja echt, hier ten huize Of The Dead hebben we met ons drietjes zitten kijken in de zetel, en zelfs mijn vrouw en zoontje van zeven waren bijzonder enthousiast over dit filmpje.
Zombieland gaat uit van het principe dat als je in geval van een levende doden plaag maar logisch nadenkt je er zonder al te veel problemen als overlever uit kunt komen. tenslotte, iedereen heeft wel al eens een zombiefilm gezien, dus zodoende weet je al wel wat je te wachten gaat staan. Veel van de meest humoristische scenes zijn dan ook gebaseerd op de meest voorkomende clichés die op de korrel worden genomen.
de onbetwiste ster van dze film is alleszins Woody Harrelson. Onze woody is en blijft een veelzijdige acteur, die in zijn lange cariere toch meer ups dan downs heeft vertolkt. Als vuilbekkende, twinky verslaafde, geweerzwaaiende boerenkinkel komt hij in deze film pas echt helemaal los. En het is een plezier om zien.
in het begin had ik wel zoiets van: "Dit is een zombiefilm, zich afspelend in een land dat overrompeld werd door zombies. Maae waar zijn dan die Godverdomse zombies?"
maar naar het einde op komen er steeds meer levende doden. Gelukkig maar.
Over zombies gesproken. De klassieke zombie is een traag bewegend tot leven gekomen lijk. De zombies in deze film zijn eerder van het type dat we kennen uit 28 days later. Niet zozeer de uit het mortuarium ontsnapte dansers uit thriller, maar eerder op bloed belustte waanzinnigen die je blijven achtervolgen. Denk maar aan een leurder van de daklozenkrant met hondsdolheid. dit levert nu eenmaal flisendere scenes op dan trage waggelaars.
Zombieland was oorspronkelijk bedoeld als de pilot voor een heuse tv serie, en op sommige vlakken deed het me allemaal een beetje denken aan That Seventies Show.. maar dan met zombies, en zoals ik al zei: dikke fun voor het hele gezin. Een dergelijk leuke film kan ik enkel de hoogste score toekennen.

score 4 op 4

Geen opmerkingen: