zondag 1 november 2009

seventh moon

jaar: 2008
genre: horror
regiseur: Eduardo Sánchez
cast: Dennis Chan, Tim Chiou, Amy Smart

Melissa en Yul zijn een getrouwd koppeltje dat hun huwelijksreis in China willen doorbrengen om meteen de familie van Yul eens op te zoeken. Hadden ze beter niet gedaan, want net nu houden ze een of ander festivalletje waarbij demonen de geesten van de levenden komen stelen. Of zoiets.

Dit is nu echt eens zo een van die filmpjes met weinig inhoud. Met een cast van amper een paar man is dat dan ook heel moeilijk. Wat we hier krijgen is een nachtelijke achtervolging door een grasveldje van anderhalf uur, waarbij Melissa en Yul telkens net weer niet gegrepen worden. Echt spannend is het niet te noemen, en voor het verhaal moet je het dus ook al niet doen. De Chinese demonen zijn maar een paar witgepoederde mensen en dat helpt ook al niet echt.
De kans dat ik morgenochtend plotsklaps wakker word in China is groter dan de kans dat ik ooit nog eens naar deze film ga kijken, want de herbekijkwaarde is nagenoeg nul. Verdomme, het was zelfs al een opgave om hem de eerste keer helemaal uit te zitten.
Enkel geschikt voor mensen met concentratiestoornissen die anders snel de draad kwijt zijn. Al de rest, die meer verwacht, die kunnen beter naar iets anders kijken.

score 1 op 4

Geen opmerkingen: