zondag 21 december 2008

linnea quigley's horror workout

jaar : 1990
genre: workout video
regiseur: Kenneth J. Hall
cast: komaan zeg...

het is eens een tijdje heel populair geweest om naar work out videos te kijken. de meesten hebben het wel gedaan. ze kochten de jane fonda work out, deden de oefeningetjes twee of drie keer, en dan eindige de tape ergens tussen oude opnames van mooi en medogenloos of het a team...
ook mark wahlberg bracht ooit eens een work out video uit naar aanleiding van het overweldigende succes van zijn hitje good vibrations. dat zijn tape vooral gespeeld werd in underground gay bars stoorde mark niet.
ook heden ten dage is de workout video (dvd) niet dood. billy blanks, ster van talrijke jaren 90 martial arts films, brengt met de regelmaat van de klok een nieuwe tai bo dvd uit, en ook wandelende kleerkasten zoals pro body builders ronnie coleman en jay cutler spijzen hun bankrekeningen door jaar na jaar hun wedstrijdvoorbereidingen op dvd vast te leggen. maar goed..

wie al eens graag naar een b filmpje uit de jaren 80 en 90 kijkt heeft ze ongetwijfeld al eens gezien: de blote borsten van linnea quigly. linnea was in die tijd de scream queen van dienst voor wie zich geen jamie lee curtis kon permiteren, of voor wie het naakt primeerde op acteerprestaties. enkele van quigleys meest bekende (of meest beruchte)films zijn ongetwijfeld silent night deadly night, return of the living dead, nightmare sisters, creepozoids,hollywood chainsaw hookers, night of the demons, en i was a teenage sex mutant.
toen, op het hoogtepunt van haar populariteit bracht ze haar eigen workout video uit. in dit curiosum van de filmgeschiedenis zien we quigley eerst douchen alvorens ze aan de slag gaat met stretchoefeningen gekleed in een punky outfitje. vervolgens gaat linnea joggen rond het plaatselijke kerkhof met tot gevolg dat ze achtervolgd wordt door een paar vette zombies die ze uiteindelijk tot aerobics dwingt nabij het zwembad; later die avond ontspant ze zich door tijdens een slumber party nog wat oefeningetjes te doen met haar in slaapkledij getooide vriendinnen, tot een moordenaar roet in het eten komt gooien.
je hoort het al dit is pure video trash, geproducet door david decoteau die ook al verantwoordelijk is voor enkele van de meest afgrijselijke films uit de filmgeschiedenis; zoals bijvoorbeeld witches of the carribean, en the sisterhood.
in ieder geval is linnea quigleys carriere nog steeds niet teneinde, en gaat ze nog een klein rolletje vertolken in de op punt staande remake van night of the demons; dit wordt dan haar 98ste filmrolletje, en van mij mag ze uit pure nostalgie er gerust nog 98 bij doen.
een score geven op deze film was helaas onmogelijk

Geen opmerkingen: