dinsdag 23 februari 2010

Absolute Death

Jaar:??
Genre: gore, documentaire
Regisseur: Wie toevallig de camera vast had.
Cast: Wie toevallig voor de camera dood ging.

Toen ik een paar jaar geleden nog aktief was als muzikant, en schrijver voor het Amerikaanse undergroundblad Septi-Gore 'zine kreeg ik al eens vreemde dingen toegestuurd van fans of mensen die hun fascinatie voor viezigheid met me wilden delen. Zo kwam ik in het bezit van films zoals Psycho: The Snuff Reels, The Nekro Files, en dit zeldzaam filmpje: Absolute Death.

In Absolute Death worden we getrakteerd op een hele hele hoop dode mensen. Het begint al goed met de beelden van een ophanging, waarbij de gehangene hevig protesteert alvorens hij door het open luik gegooid wordt. We gaan verder met beelden van een andere gehangene met close ups van de uitgerokken nek. Zo gaan we anderhalf uurtje verder. Een vliegtuigcrash wordt opgeruimd, aangespoelde lijken worden opgeraapt. Lijken worden uit autowrakken gehaald. straten die vol liggen met slachtoffers van bomaanslagen, en ten slotte nog een paar autopsybeelden. Er is geen scenario. Niets wordt artistiek verhuld of ingekleed.

Absolute death volgt de aloude traditie van de Mondo Cain reeks, of Faces Of Death of Faces Of Gore. Het enige verschil is dat bij Faces.. vele sterfgevallen in scene waren gezet, of getrukeerd. Absolute Death biedt absolute, rauwe dood.

Alleen geschikt voor de liefhebbers van walgmateriaal.

Score: niet van toepassing.

Geen opmerkingen: