zondag 20 september 2009

train

jaar: 2008
genre: horror, gore
regiseur:Gideon Raff
cast: Thora Birch, Gideon Emery, Kavan Reece, Derek Magyar, Gloria Votsis

tagline: You're in For One Hell of a Ride

een paar amerikaanse sportlui raken in oost europa het spoor kwijt (flauw grapje)en belanden zo op een trein waar ze mensen aan mootjes hakken voor illegale organenhandel.
oorspronkelijk zou train een remake worden van terror train met jamie lee curtis, waarin een slasher lelijk huis houdt op een trein. maar van gans dit scenario bleef dus enkel de trein, en anderhalve kuip bloed over. train is niet zozeer een killer op wielen filmpje, maar eerder een hostel op rails, waarin mensen van kant worden gemaakt voor hun binnen of buitenkant. eerlijk gezegd, een operatiekwartier op een hotsende en botsende trein lijkt me een beetje vergezocht.
ook het realisme qua reakties van de personages laat veel te wensen over. in het begin van de film wil een van de personages de noodrem van de trein induwen voor een flauwe rede, maar tegen het einde op zitten ze allemaal te jammeren dat de trein te hard rijdt om er af te springen. druk dan op die kl*te noodrem! ook worden sommige vrienden medogenloos achtergelaten, terwijl ze op andere momenten alles op alles zetten om een ter dode opgeschreven figuur te redden. echt, de debiliteiten rijgen zichzelf aaneen.
echt spannend wordt het nooit ergens, en dit proberen ze dan te compenseren door ons nog eens lekker te laten gruwen door ons een gratuit openhartoperatie zonder verdoving, of een anale verkrachting van een lijk voor te schotelen; echt, het is allemaal niet zo fun als het klinkt.
natuurlijk zal de minder dan gemiddelde horrorkijker hier nog wel ergens zijn plezier aan beleven, maar voor mij was deze 'one hell of a ride' net zo spannend als het treinritje door het dierenpark van bellewaarde. voor mij dus geen retourtje; en nu heb ik wel genoeg treinmetaforen versleten.

score 2 op 4

Geen opmerkingen: